'Şiddet Karşısında İslam' Adlı Kitabin Bulgarca Çevrisi Tanıtıldı

Bulgaristan Müslümanları Başmüftü Yardımcısı Vedat Ahmet: 'Toplumun önemli bir bilgi ihtiyacını karşılamaya çalıştık' 'İslam ve şiddet yan yana duramayacak kadar zıt olan iki sözcüktür'.

SOFYA – Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da Diyanet İşleri Başkanlığınca yayımlanan “Şiddet Karşısında İslam' adlı kitabının Bulgarca çevirisi tanıtıldı.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftü Yardımcısı Vedat Ahmet, tanıtım galasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitabın, ülkedeki Müslüman toplumunun İslam konusunda önemli bazı bilgi boşluklarını dolduracağından emin olduğunu belirterek, 'Toplumun önemli bir bilgi ihtiyacını karşılamaya çalıştık.' dedi.

Kitabı 8 çevirmenin 2 yılda tamamladığını ifade eden Ahmet, 'Aslında İslam ve şiddet yan yana duramayacak kadar zıt olan iki sözcüktür. O yüzden kitabın başlığını son derece doğru seçilmiş buluyorum. Şiddet olayı bizim güncel yaşamımızın içine sızıp insanları olumsuz etkiliyor. Maalesef ailede, okulda, sokakta, askeri harekatlarda ve daha birçok yerde, şiddetin çirkin yüzü ile karşılaşabiliriz. Bu kitabı açarak, adı ve özüyle şiddete karşı olan İslam’ın farklı yönlerini tanıtmaya çalışıyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet, bu kitabın bilim adamlarının ve siyasetçilerinin de okumalarını ümit ettiğini belirterek, bu kişilerin, kafalarını karıştıran bazı kavramlar ve öğretiler konusunda verimli bilgi edinme imkanına sahip olacaklarını kaydetti.

Sofya Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı okutmanı Dr. İvan Dülgerov da kitabın zengin bir görüş yelpazesini sunduğunu ifade ederek, kitabı inceleyen her bir okuyucunun uçsuz bucaksız bir dinin çok ilginç yönleriyle tanışabileceğini belirtti.

Bulgaristan Başmüftülüğünde düzenlenen kitabın tanıtımına bilim adamlarının yanı sıra Sofya’nın kültür ve sanat çevrelerinin temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA