NKÜ'de Eğitim Kursu

Namık Kemal Üniversitesi, (NKÜ) Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (HADYEK) ile Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM) işbirliğinde gerçekleştirilen, deney hayvanları kullanım sertifikası eğitim kursu tamamlandı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitim kursunu tamamlayarak başarı gösteren 16 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi.

Rektörlük Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen, sertifika törenine Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı ve HADYEK Başkanı Prof. Dr. İhsan Soysal, akademisyenler ile kursiyerler katıldı.

Şimşek, üniversite olarak gerçekleştirilen eğitimlerin desteklendiğine dikkat çekerek 'Bu yıl üçüncüsünü tamamladığımız deney hayvanları kullanım sertifikası kursunun verimli geçtiğini ve araştırmacıların daha sonraki bilimsel çalışmalarında almış oldukları eğitim ile farklı bir boyut kazandıracaklarına inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Soysal, sertifika töreninde yaptığı konuşmasında, günümüzde sağlık deneyleri, model hayvanlar üzerinde denenerek pek çok tedavide dünyada çığır açtığını söyledi.

Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarında uygulamaya geçirilen ve aldıkları eğitimde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları rektör Şimşek tarafından takdim edildi.

Kaynak: AA