New York Moda Haftası'nda Ezidi Esintileri

Türk modacı Ataker, Ezidi kadınların giysilerinden esinlendiği tasarımlarıyla organizasyona damgasını vurdu Ataker'in defilesinde '2008 Kainat Güzeli' Venezuelalı manken ve oyuncu Mendoza da podyuma çıktı.

John Paul Ataker markası ile üçüncü kez New York Moda Haftası'na katılan Türk modacı Numan Ataker, Ezidi kadınların giysilerinden esinlendiği defilesiyle büyük alkış topladı.

John Paul Ataker markalı tasarımlarını birçok Amerikalı ünlünün giydiği Türk tasarımcı Ataker, Sonbahar-Kış 2017-2018 koleksiyonunu New York Moda Haftası'nda tanıttı.

Ataker'in defilesinde '2008 Kainat Güzeli' Venezuelalı manken ve oyuncu Dayana Mendoza da podyuma çıktı. Defileyi izleyenler arasında ABD Başkanı Donald Trump'ın eski eşlerinden Tiffany Trump'ın annesi Marla Maples ve ABD'li 'Kainat Güzeli' Olivia Culpo da yer aldı.

Tasarımlarında Türkiye'nin kültürel zenginliklerinden esinlenerek etnik çizgiler oluşturan Ataker'in yeni koleksiyonunda jakar, organze, deri ve kadife kumaşlar öne çıktı.

Defile katılımcılar tarafından büyük ilgiyle izlendi.

- Bir sonraki moda haftasında Karadenizli kadınların giysilerini işleyecek

Ataker, tasarımlarında Ezidi kadınların giysilerini tercih etmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, 'yok olmakta olan kültürlerden Ezidiler hakkında bir şeyler üretmek istediğini' bildirdi.

Türk modacı, eylül ayında gerçekleştirilecek bir sonraki New York Moda Haftası'nda ise horon ve kemençe eşliğinde defile yapmayı planladığını ve bu kez Karadenizli kadınların giysilerini işleyeceğini ifade etti.

John Paul Ataker markasının ABD Yönetim Kurulu Başkanı ve firmanın kurucu ortağı, Numan Ataker'in kız kardeşi Kerime Ataker de tasarımlarla ilgili açıklamasında, en son defile için 'dramatik ve cesurca' bir koleksiyon hazırladıklarını dile getirdi.

Atıl Kutoğlu'ndan sonra New York Moda Haftası'nın ana defilelerine çıkan ilk Türk modacı olan Numan Ataker'in yanı sıra bu sene ilk kez Hakan Akkaya da haftanın açılış defilelerinde tasarımlarını sergilemişti.
Kaynak: AA