Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'a AA 2016 Yıllığı

Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürü Mehmet Kemal Firik, İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a AA 2016 Yıllığı'nı hediye etti.

Firik, makamında ziyaret ettiği Kocamaz'a, AA'nın 2016'daki haber ve fotoğraf arşivinden hazırladığı yıllığı sunarak, AA'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Adana Bölge Müdürlüğü olarak Adana, İçel, Osmaniye ve Hatay'da tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini anlatan Firik, İçel'de geçtiğimiz aylarda meydan gelen sel felaketi nedeniyle Kocamaz'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İçel'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İçel'deki sel felaketini anımsatan Kocamaz, 'İçel'imiz bu doğal afeti, ıslah edilmemiş bu dereler yüzünden yaşadı ve sonuçlarından fazlasıyla etkilendi. Yeni afetlerle karşılaşılmaması için dere ıslahlarının acilen yapılması gerekiyor. O günkü felaketti, 6 saat içinde 161 kilogram, 24 saat içinde 199 kilogram, 1,5 günde 246 kilogram yağmur düştü.' dedi.

Kaynak: AA