Merhum Ahmet Yakupoğlu'nun Dostlarına Kitap

Kütahyalı merhum ressam, neyzen ve minyatürist Ahmet Yakupoğlu’nun eserlerinden oluşan ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin Başkanlığında basımı gerçekleşen 2 ciltlik ’Anadolu ve İstanbul’ isimli kitabı, Yakupoğlu’nun gönül dostlarına takdim edildi.

Merhum Ahmet Yakupoğlu'nun Dostlarına Kitap
Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Araştırma Görevlisi Sercan Kehribar tarafından hazırlanan Ahmet Yakupoğlu Belgeseli ile başlayan törende, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç bir konuşma yaptı. Yazgaç, "Kütahyalı Ahmet Yakupoğlu, neyzen, minyatürist, ressam yani tarihin son hezarfenlerindendi. Üniversitemiz Ahmet Yakupoğlu’nu yaşatacaktır. Ahmet Yakupoğlu’nun çok küçük bir özelliğini bile özümseyebilirsek çok büyük bir iş yapmış olacağız. Son zamanlarında Ahmet Yakupoğlu’na büyük imkanlar sunan Rektör Prof. Dr. Remzi Gören’e teşekkür ederiz. Ahmet Yakupoğlu’nun her daim yanında olan, onu hiç yalnız bırakmayan vefalı öğrencilerine de teşekkür ederiz” dedi.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören de, “Bu güzel eserin ortaya çıkmasında birçok kişinin emeği var. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bizler, Dumlupınar Üniversitesi olarak vefalı olmaya çalışıyoruz. Prof. Dr. Güner Önce’nin rektörlüğü zamanında, Ahmet Yakupoğlu’na Fahri Doktora unvanı verilmişti. Ben de o törende bulunmuştum. Ahmet Yakupoğlu o gün çok duygulanmıştı. Belki de hayatının en anlamlı günlerinden birini yaşadı. Dumlupınar Üniversitesi olarak Ahmet Yakupoğlu’nun eserlerini koruyup kollayacağız. Ahmet Yakupoğlu, gururla hemşehrimiz diyeceğimiz komple bir sanatçıydı.

Yapılan her şeyin kıymeti er ya da geç hakkını bulur. Üniversitemiz Kütahya’mız için nimettir. Ahmet Yakupoğlu, Üniversitemizin kıymetini bilen önemli şahsiyetlerdendi. Umarım Kütahyalı hemşerilerimiz Ahmet Yakupoğlu gibi, Dr. İbrahim Naci Eren gibi, Oğuz Akın gibi Üniversitemize sahip çıkarlar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ahmet Yakupoğlu gönül dostlarına ’Anadolu ve İstanbul’ isimli kitabı takdim edildi.(EFE)
Kaynak: İHA