''Memleketim Merhaba'' Programı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca organize edilen 'Memleketim Merhaba' programının yirmi üçüncüsü, İzmir'de yapıldı.

İzmir Kız Lisesi Konferans Salonu'ndaki programda, Şair İbrahim Sadri, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Cahit Sıkkı Tarancı başta olmak üzere bir çok tanınmış şairin eserleriyle kendi şiirlerini seslendirdi.

İbrahim Sadri, burada yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığı organizasyonu ile gerçekleştirilen 'Memleketim Merhaba' programını Türkiye'nin tüm illerinde yapacaklarını söyledi.

İzmir'de böyle bir organizasyonla gençlerin karşısında olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Sadri, 'Hep birlikte bu güzel memleketimize, vatanımıza, canımızdan kıymetli güzel ülkemize merhaba demek için huzurlarınızda olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Bugüne kadar yaptığımız en anlamlı ve bizi duygulandıran bir konseptle karşınızdayız.' diye konuştu.

Sadri, Türkiye'nin son yıllarda zor günlerden geçtiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

'Biz gözümüzü gençlere yönelttik, onlara bakıyoruz. Bu ülkenin geleceği onlar. Ülkemiz çok zor günlerden geçti ve geçmeye devam ediyor. 15 Temmuz'da, sadece yakın tarihimizin değil, ülke tarihimizin de en zor sınavlarından birini verdik. Büyük bir ihanete milletçe karşı koyuldu. Artık geleceğe daha bir umutlu bakıyoruz. Gördük ki bu memleketin evlatları, bu memleketin çocukları, bu memleketin kızları, bu memleketin delikanlıları, ablaları, ağabeyleri, amcaları, teyzeleri, dedeleri söz konusu vatan olduğu zaman, söz konusu memleket olduğu zaman canlarını feda ederek, tankların önüne çıkarak, tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi, tıpkı Milli Mücadele'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi büyük bir destana imza attılar.'

Program sonunda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Ali Salbaş, şair İbrahim Sadri'ye plaket ve çiçek takdim etti.

Programa, kurum müdürleri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA