Manisa Büyükşehir Şubat Ayı Meclisi Gerçekleştirdi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi.

Manisa Büyükşehir Şubat Ayı Meclisi Gerçekleştirdi
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Toplantısı’na geçilmeden önce kısa bir açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Saruhanlı Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Yaralı, bir ameliyat geçirmiştir. Kendisine geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum. Ayrıca Salihli Belediye Başkanımız Zeki Kayda, kayınvalidesi Zekiye Kocagöz’ü sonsuzluğa uğurladı. Merhumeye Allah’tan rahmet, Zeki Başkanım ve kıymetli eşleri başta olmak üzere, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Kayınvalidesini kaybeden Zeki Kayda’ya başsağlığı. Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Sevdamız 17 ilçesiyle Manisa. Alınacak olan kararların Manisa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Belediye çalışanlarının toplu ulaşım hizmetinden indirimli yararlanması maddesi, oybirliğiyle kabul edilirken, Köprübaşı Meydan ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması maddesi de gündeme geldi. Maddeyle ilgili meclis üyelerine bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Köprübaşında güzel bir meydan var. Şehir Meydanı. Burada sokak sağlıklaştırma projesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığımız tarafından hazırlandı. İnşallah Köprübaşı’na da güzel bir eseri kazandırmış olacağız” dedi.

Açıklamanın ardından madde, oybirliğiyle kabul edildi.

Meclis’te Muradiye imar planlarıyla ilgili de önemli bir madde gündeme geldi. Maddenin oylaması öncesi konuşma yapan Başkan Ergün, “Kanunların, yönetmeliklerin doğrultusunda hareket ettiğimizi söylemiştik. Tarım görüşü alındı ve Büyükşehire verildi.

Sözümüzün arkasındayız. Her yerin imarını da yapmak niyetindeyiz. İnşallah Manisa’nın genel Şehzadeler ve Yunusemre’nin de 28 yıldır yapılamayan planlarını da yapmak bizlere nasip olacak. Bununla ilgili inşallah yarın değerli Genel Sekreterimiz, Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik Bey ve Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül ile birlikte Ankara’da temaslarda bulunulacak. Bunu da bu yıl sonlandırma niyetindeyiz. Muradiye için hayırlı olsun” dedi.

İlgili madde üzerine söz alan Yunusemre Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Çerçi, "Muradiye’nin planlarının bir an önce çıkması önemlidir. Geçtiğimiz günlerde nüfus açıklandı ve Yunusemre’nin nüfusunun 10 bin arttığını gördük. Bu da yeni konut alanı ihtiyacı doğurmakta. O açıdan Manisa için Yunusemre için ve Muradiye için bu karar önemli" dedi.

Konuşmaların ardından madde, İmar Komisyonu’na havale edildi.

Tüm maddelerin oylanmasının ardından bir sonraki meclis toplantısının 14 Mart Salı günü yapılması kararıyla birleşime son verildi.

Kaynak: İHA