Köse Çiftinin Bebek Hayali Depremle Yıkıldı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, 10 yıldır bebek hasreti çeken ve depremin olduğu 6 Şubat'tan kısa süre önce hamile olduğunu öğrenen kadın, depremde yaşadığı korkuyla bebeğini kaybetti.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremde Kadir (33) ve Ramize Köse (32) çiftinin sadece evleri değil, 10 yıldır kurdukları bebek sahibi olma hayalleri de yıkıldı.

Ayvacık ilçesine bağlı Yukarıköy'de yaşayan ve 2,5 yıl önce hamileyken bebeğini kaybeden Ramize Köse, depremden kısa bir süre önce yeniden hamile kaldığı haberini aldı. Depremde evleri yıkılan çift, büyük korku ve panik yaşadı. Aynı gün fenalaşan kadın, kontrol için Ezine Devlet Hastanesine götürüldü ve burada bebeğin kalbinin durduğu anlaşıldı.

Çanakkale Sağlık Müdürlüğü ekipleri, depremde köydeki evleri yıkılan ve futbol sahasına kurulan konteyner kentteki evde yaşamlarını sürdürmeye çalışan çift ile görüşerek Ramize Köse'yi Ayvacık Devlet Hastanesi psikiyatri servisinde tedavi olması için ikna etti. Ramize Köse, eşiyle Ayvacık Devlet Hastanesine götürüldü. Ramize Köse'ye psikolojik destek verileceği belirtildi.

- '2,5 aylıktı'

Kadir Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk gün yaşanan depremde çok korktuklarını dile getirerek 'Biz evden çıkıp okulun yanına gelirken hanım rahatsızlandı. Ezine ve Çanakkale'ye gittik. Böyle bir sonuç ortaya çıktı. Bebeğin kalbinin durduğunu öğrendik. Bebeğimiz 2,5 aylıktı. 2 sene önce de böyle bir düşük oldu.' dedi.

Ramize Köse de 10 yıllık evli olduklarını anlatarak, 'Hiç bebeğimiz yok. Deprem korkusuyla kaybettik. Çok korktum ve ağrım başladı. Hastaneye gittik. Doktor 'Kalp atışları durdu' dedi. 'Belki görmemiş olabiliriz, 2 gün sonra gel' dedi. Gittik yine aynı sonuç çıktı.' diye konuştu.

Kaynak: AA