'Komşuluk Kültürü Projesi' İçin Destek Turu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek, Komşuluk Kültür Projesine destek istedi.

'Komşuluk Kültürü Projesi' İçin Destek Turu
Genel Sekreter Abdullah Pektaş, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Pektaş, Başkan Gürken’dan 2017 yılı için başlatılan ve komşular arası ilişkileri pekiştirmeyi hedefleyen Komşuluk Kültürü Projesini tanıtmak istediğini belirterek, proje için destek istedi. Pektaş, "Kent Konseyi olarak her yıl bir lokomotif proje yürütüyoruz. Rektörümüzden, müftümüzden ve birçok yetkilimizden gerekli destekleri aldık. Sizden de bu projemiz ile ilgili destek almaya geldik" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, komşuluk kültürünün önemine dikkat çekerek, "Komşuluk ilişkilerinin bu şekilde gündeme getirilmesi hakikaten önemlidir. Biz bunun için özellikle Mahalle Müzeleri kavramını dile getirdik. Mahallelerde kopukluk var. Birbirlerinden ayrışma var, soyutlanma var. Biz dedik ki mahalle kültürüyle mahalle müzesini buluşturursak, mahallenin temayüz etmiş, devlet adamı, siyaset adamı, spor adamı, mahallemizdeki kanaat önderleri, yerel önderler, siyasette temayüz etmiş insanlar onları bir alanda toparlarsak mahalleyi bütünleştirebiliriz. Bunu gerçekleştirebilirsek yarın ülkeyi bütünleştiririz. Ülkeyi vücut, mahalleyi hücre olarak düşünürsek, hücre sağlam olursa, vücut sağlam olur. Mahalle sağlam olursa ülke sağlam olur. İşte bu komşuluk ilişkileri de aynı. Komşuluk hukukuna dikkat edildiği zaman o şehirde milli birlik, bütünlük ve yardımlaşma anlamında temel bir altyapıdır. Bu anlamda çalışmanızı kutluyorum. Tebrik ediyorum. İyi bir tema seçmişsiniz. Seçtiğiniz tema şu anda toplumumuzun ihtiyaç duyduğu bir tema. Bu temanın temayüz ettirilmesi, toplum nezdinde sağlam bir zemine aktarılması çalışmalarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA