Kırıkkale'deki FETÖ/PDY Davası

Eski emniyet müdür yardımcıları ve 'emniyet imamı'nın da aralarında bulunduğu 43'ü tutuklu, 6'sı firari 64 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında eski emniyet müdür yardımcıları ve 'emniyet imamı'nın da bulunduğu 43'ü tutuklu, 6'sı firari 64 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, 43'ü tutuklu, 15'i tutuksuz 58 sanık ile avukatları hazır bulundu. Duruşmanın öğleden sonraki celsesinde, 'FETÖ/PDY'ye üye olmak ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmak' suçlamalarıyla yargılanan sanıkların ifadelerinin alınmasına başlandı.

Tutuklu sanıklardan komiser yardımcısı Abdullah G. savunmasında, FETÖ üyesi olmadığını ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını ileri sürdü.

Örgütün silahlı kanadında yer aldığı iddialarının doğru olmadığını ileri süren Abdullah G, 'Darbe girişiminin ardından şehit yakınları ve gazilere bulunduğum yardımın ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın el yazısının bulunduğu teşekkür belgesi aldım. Hiçbir örgütle bağlantım yok. Tahliyemi talep ediyorum.' diye konuştu.

Tutuklu sanıklardan komiser yardımcısı Oğuz A. da 15 Temmuz'u ve arkasındakileri kınayarak bu olayın bir vatan hainliği olduğunu söyledi.

Etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini belirten Oğuz A. şunları kaydetti:

'2010 yılında Kırıkkale'ye geldiğimde bu yapıyla tanıştım. Kentteki üst düzey 'abi' denilen birisiyle tanıştım. Oda beni üç kişiyle tanıştırdı ve böylelikle bu yapının içerisinde 2015 yılı 17-25 Aralık sürecine kadar kaldım. Bu tarihten sonra bu yapıdan kurtulmaya çalıştım. Telefonuma ByLock programını kurdular. Oradan dini içerikli bilgiler ve toplantı yerlerinin bilgisi geldi. Bu terör örgütü ülkenin başına çok bela oldu. Türkiye'nin bu yapıdan acilen kurtulması gerekiyor. FETÖ benim de hayatımı kararttı. Ailem gitti. Başka yerde yaşamak zorunda kaldı. En sevdiğim mesleğim elimden gitti. Vatanımı, milletimi seven bir insanım. Bütün yaptıklarımdan pişmanım. Hiçbir şekilde terör örgütü üyesi değilim.'

Tutuksuz yargılanan eski emniyet müdür yardımcısı Abdullah Cemal Ş. de Bank Asya'da mevduat hesabının olduğunu doğrulayarak, FETÖ'nün bankası olduğu için değil, bilmeyerek oraya para yatırdığını öne sürdü.

Tutuksuz sanıklardan Aziz Ş. ise savunmasında darbe girişimiyle bir bağlantısının olmadığını, sohbetlere bir yerlere gelmek amacıyla değil, Allah rızası için gittiğini belirtti.

Kırıkkale'ye geldiğinde 'emniyet imamı' olduğu iddia edilen Erdem A'nın kendisini sohbete davet ettiğini ifade eden Aziz Ş, 'Kendisine devletle cemaat arasında yaşanan sıkıntıdan dolayı gitmek istemediğimi söyledim. Bana, 'biz dini sohbet yapıyoruz' deyince ben tekrar sohbete gittim. Suçlamaları kabul etmiyorum.' dedi.

Ara verilen duruşmaya yarın devam edilecek.
Kaynak: AA