Karadeniz 3. Kitap Fuarı'na Doğru

Samsun'da, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ile Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğinde düzenlenecek kitap fuarına 210 yayınevi katılacak.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ile Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği düzenlenecek Karadeniz 3. Kitap Fuarı'na, çok sayıda yazar ile 210 yayınevinin katılacağı bildirildi.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ'den yapılan açıklamada, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile gerçekleştirilecek Karadeniz 3. Kitap Fuarı'nın 21 Şubat Salı günü TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açacağı belirtildi.

Fuarın 26 Şubat Pazar akşamına kadar ziyarete açık kalacağı aktarılan açıklamada, 'Bölgenin kültürel yaşamına önemli katkıları olacağına inandığımız Karadeniz Kitap Fuarı'na 210 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılırken, fuar süresince panel, söyleşi, atölye çalışması ve çocuk etkinliklerinden oluşan 50 kültür etkinliği düzenlenecek.' ifadesi kullanıldı.

Fuara tanınmış çok sayıda yazarın da katılacağına işaret edilen açıklama, şunlar kaydedildi:

'Fuarda aralarında Aysel Çelikel, Canan Karatay, Azra Kohen, Ataol Behramoğlu, Deniz Kavukçuoğlu, Ahmet Günbay Yıldız, Canan Tan, Ali Ural, Ayşe Kulin, Büşra Küçük, Canfeza, Nilgün Ilgaz, Mete Yarar, Mavisel Yener, Yılmaz Özdil, Aret Vartanyan, Elif Doğan, Enver Aysever, Pelin Çift, İsmail Saymaz, Koray Avcı Çakman, Uğur Koşar, Sinan Canan, Koray Yersüren, Bahadır Yenişehirlioğlu, Özgür Bolat, İbrahim Kaboğlu ve Nuray Sayarı'nın da bulunduğu pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanı okurlarıyla buluşacak. Dijital alanda isimlerini duyurduktan sonra yazılarını kitaba dönüştürerek geniş okur kitlesine ulaşan genç yazarlar Koray Yersüren ve Emre Gül de 24 Şubat Cuma günü saat 14.00'te 'Genç Yazarlar Anlatıyor' isimli söyleşide yazarlık serüvenlerini okurlarıyla paylaşacak.'
Kaynak: AA