''Kalbim Ellerinde'' Projesi

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Manisa İl Başkanlığı tarafından 'Kalbim Ellerinde' sloganıyla başlatılan ilk yardım eğitimleri, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği personeli ile başladı.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği eğitim salonunda başlayan eğitim toplantısında, personelin olası kaza ve rahatsızlanmalara karşı hazırlıklı olması konusunda bilgiler aktarıldı.

Personele teorik ve uygulamalı eğitim verileceğini belirten Dernek Başkanı Alime Kocabey, 'Kalbim Ellerinde'' sloganı ile ilk yardım eğitimleri düzenlenmeye başladık. Bu eğitimlerimiz diğer oda ve kuruluşların personellerinin eğitimi ile devam edecek. Herkes istenmeyen durumlarla karşılaşabilir, hayatımızda saniyelerin önemi çok fazla, belki bir kişiye yapabileceğiniz çok basit bir müdahale onun hayatını kurtaracak. Bu nedenle herkesin ilk yardımı öğrenmesi konusundaki çalışmalarımız devam edecek.' diye konuştu.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter de eğitimlerin önemini vurgulayarak, 'Bir kişiye yardım etmek istiyorsak en iyi yardım 112 Acil telefon hattını boşuna meşgul etmemektir. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Yardıma ihtiyacı olan bizim bir yakınımız da olabilir, bu nedenle telefon hattını gereksiz yere meşgul etmemeliyiz.' ifadelerini kullandı.

Eğitim toplantısında 112 Acil yardım hizmetlerinin izlenildiği kısa bir sunumun ardından Dernek Başkanı Kocabey, Başkan Yardımcıları İsmail Yazıcı, Emine Doğan ve Anıl Alican Şengünoğlu tarafından 112 Acil yardım eğitimleri verildi.

Kaynak: AA