İzmir 'Öykü Günleri' 17 Şubat'ta Başlıyor

Türk Edebiyatının önemli isimleri Konak Belediyesinin bu yıl 15. kez düzenleyeceği İzmir ’Öykü Günleri’ ile okurlarıyla buluşacak. 17-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğin bu yılki teması “Öykü ile Ayakta Kalmak” olurken, Türk Edebiyatının öncü kadın yazarlarından Ayla Kutlu da onur konuğu olarak etkinliğe katılacak.

İzmir 'Öykü Günleri' 17 Şubat'ta Başlıyor
Konak Belediyesinin bu yıl 15. kez ev sahipliği yapacağı İzmir Öykü Günleri’nin açılış töreni 17 Şubat Cuma günü Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde, saat 13.30’da yapılacak. Çok sayıda edebiyatçı, öykücü ve akademisyenin davetli olduğu etkinliğin tanıtım toplantısı, Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra düzenleme kurulunda yer alan yazarlar Hacer Kılcıoğlu, Kerem Işık, Murat Şahin, Yıldız İlhan, Yunus Bekir Yurdakul ve Ahmet Büke de katıldı.

Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini söyleyen Başkan Pekdaş, kışa ve soğuğa rağmen güzel günlere öyküyle, edebiyatla "merhaba" demek istediklerini dile getirdi. Pekdaş, “Öykü ve edebiyat aynı zamanda insan demektir. İnsan ise umutla, umudu yeşertmekle yaşar. Bu yıla dek, Türkiye’nin en yetkin, en parlak edebiyat insanlarını ağırlayarak öyküyü, edebiyatı, hayatı konuştuk. Ebediyete uğurladığımız ustalarımızı bir kez daha hasretle ve sevgiyle anıyoruz. Bu yıl Öykü Günleri temamızı ‘Öykü ile Ayakta Kalmak’ olarak belirledik. Yaşadığımız bu zorlu dönemle baş edebilmemiz için umuda ihtiyacımız var. Birlikte dayanışarak ve edebiyatın zamana meydan okuyan gücüyle buluşarak ayakta kalacağız” dedi.

Pekdaş, konuşmasında onur konuğu Ayla Kutlu’nun öykü günlerine ithafen yazdığı yazıyı da okudu.

Onur konuğu Ayla Kutlu

17 Şubat’ta başlayacak Öykü Günlerine İzmir dışından 15, İzmir’den ise 14 edebiyatçı, öykücü ve akademisyen katılacak. Toplam 29 seçkin konuğun yer alacağı etkinliğin bu yılki onur konuğu ise Türk Edebiyatının usta kadın kalemlerinden Ayla Kutlu olacak. Yazarın eserleri ve edebiyatı Öykü Günleri kapsamında düzenlenecek ‘Ayla Kutlu Edebiyatı’ isimli bir panelle dile getirilecek. Konuşmacıların Adnan Özyalçıner, Berat Alanyalı ve Prof. Dr. Dilek Direnç’den oluştuğu paneli yazar Birsen Ferahlı yönetecek. Kutlu’nun filme de alınan öyküsü ‘Sen de Gitme Triyandafilis’in çözümlemesini ise şair Mine Hoşcan Bilge yapacak. ‘Seslerle ve Sözlerle Ayla Kutlu’ sinevizyon etkinliği ile de onur konuğu Kutlu’yu okurları daha yakından tanıyabilecek.

Konak Belediyesinin Eşrefpaşa Kültür Merkezinde 17-18 Şubat tarihlerinde düzenlenecek etkinliklerde ‘Öykü ile Yolda Olmak’, ‘Edebiyat ile Direnmek’, ‘Eylem Olarak İnsan, Hikaye Olarak Yaşam’, ‘Bir Edebiyat Adası Umberto Eco’, ‘Bir Gelecek Tahayyülü Olarak Edebiyat’ konulu panellerin yanı sıra kısa öykü seslendirmeleri de yapılacak. Öykü Günü bildirisini Aslı Erdoğan kaleme alırken, düzenlenecek “Edebiyat ile Direnmek” konulu oturum ise Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan adına yapılacak.
Kaynak: İHA