İzmir'deki Kadın Cinayeti Davası

Boşanmak isteyen eşini tabancayla öldürdüğü iddia edilen emekli polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, mart ayında eşi Müzeyyen N'yi (55) tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan emekli polis memuru E.N'nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık E.N, öldürülen kadının kardeşleri ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Müzeyyen N'nin ağabeyi Osman Duran, mahkeme başkanının sorusu üzerine, vesayeti altında olan kardeşi Müzeyyen N'nin küçük kızı B.N'nin davaya katılan olarak kabulünü istediğini belirtti.

Duran, 'Vesayetim altındaki B.N. adına da şikayetçiyim, sanığın cezalandırılmasını istiyorum.' dedi.

Sanık E.N'nin avukatı Esra Kaçmaz, davaya yeni atandığını ve dosyayı incelemek için ek süre istediğini kaydetti.

Mahkeme heyeti, 'suçu işlediği yönünde kuvvetli suç şüphesi bulunması' sebebiyle sanığın tutukluluk halinin devamına, yeni atanan avukata dosyayı incelemesi için süre verilmesi kararı ile maktulün küçük kızı B.N'ye yaşı nedeni ile İzmir Baro Başkanlığınca vekil görevlendirilmesini talep ederek, duruşmayı erteledi.

- Olay

Karşıyaka ilçesinde, 6 Mart 2016'da, Müzeyyen N. boşanmak istediği emekli polis memuru eşi E.N. tarafından silahla öldürülmüştü. E.N. ise olaydan bir süre sonra polis merkezine olayda kullandığı silahla teslim olmuştu.

Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, E.N. hakkında 'kasten adam öldürmek' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.
Kaynak: AA