İl Başkanı Kahtalı, 'Cumhurbaşkanımız Referandum Stardını Malatya'dan Verecek'

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Referandum çalışmalarına Malatya’dan başlayacağını söyledi.

İl Başkanı Kahtalı, 'Cumhurbaşkanımız Referandum Stardını Malatya'dan Verecek'
İl binasında düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya da yapacağı miting ile ilgili bilgi veren Başkan Kahtalı, Malatya halkını 18 Şubat Cumartesi günü Belediye Meydanında yapılacak mitinge davet ederek, “Malatya halkının büyük bir coşkuyla alanı dolduracak” dedi.

Önceki Mitinglere büyük katılımlar yaşandığını ifade eden Başkan Kahtalı, büyük bir coşku ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı beklediklerini belirterek, "18 Şubat Cumartesi günü 100 bin kişilik bir katılım bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın Malatya’ya gelmesiyle ilgili inşallah nasip olursa bir miting planlıyoruz. Yapılacak olan miting de kamu yatırımlarının açılışı da aynı zamanda yapılmış olacak. Ülkemizin içinde bulunduğu ortam ve 15 Temmuz’dan sonrasında gelişen süreç hep birlikte kamuoyu tarafından izlendi. Bu sürecin sonrasında partimizin kuruluşundan beri söylem birliği içerisinde olduğumuz yeni bir sivil anayasanın yapılmasıyla ilgili kanaatlerimizi Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün hükümet organlarımız bunu açık bir şekilde ifade ediyorlardı. Bu yeni anayasa ile ilgili ve 93 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış olan ilk sivil bir anayasa olacak inşallah. Bu sivil anayasada bütün sivil vatandaşlarımızın kendisini içerisinde bulabileceği ve kendisiyle barışık bir anayasa olacağından dolayı inşallah bu sürecin devamında da kararın sahibi olan milletimize gideceğiz. Milletimiz bunu onayladığı takdirde yeni bir sistemle artık parlamenter sistemle değil Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ve Türkiye’ye özgü bir Cumhurbaşkanlığı sistemiyle idare olacak” diye konuştu.

Malatya’dan referandum startını veriyor olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Başkan Kahtalı, "Bu 18 maddelik anayasa değişikliği de meclisten büyük bir çoğunlukla referanduma gidecek şekilde bir çoğunluk sağlandı. Bunun sonucunda da 16 Nisan da referandum olacak. Bunun öncesinde Sayın Cumhurbaşkanımız Büyükşehirlerde miting planlayacağını, gidip halka kendisinin anlatacağını ifade etmişti. Buradan, Malatya’dan referandum startını veriyor olması da bizleri mutlu etti. Cumhurbaşkanımız partimizin kurucu ve partimizin genel başkanlığını yapmış ve daha sonra da Allah’a şükürler olsun halkın oyuyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı’dır. Cumhurbaşkanımızın getirmiş olduğu ve bütün meclisteki ve özellikle buna destek veren MHP camiasının da destekleriyle bu süreç referanduma götürülmüş oldu. Bununla ilgili bizler de teşkilatlar olarak Malatya’mızda bulunan 716 mahallemizde ve bütün köy ve beldelerimizde bütün vatandaşlarımıza ulaşmak adına bütün teşkilat çalışmalarımızı yapmış olduk. Bundan sonraki süreçte de 16 Nisan’a kadar kamuoyuna, vatandaşlarımıza bu meseleyi anlatacağız. Bunun için startı buradan verecek olan Cumhurbaşkanımızı Malatya bugüne kadar nasıl bir coşku ve büyük bir heyecanla karşılamışsa inşallah Malatyalı hemşerilerimiz yine ahde vefanın örneğini gösterecek, bu memleket için ben kefenimi giydim çıktım diyen liderin ve hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyen bir liderin ve bugün getirmiş olduğu ilk defa sivil bir anayasayı milletimizin önüne getirdiği için bu Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayacak, sahip çıkacağını umut ediyorum. Tüm Malatyalı hemşehrilerimin 18 Şubat’ta yeni belediye binamızın yanındaki miting alanın da saat 15’te orada bulunmalarını temenni ediyorum. Onlardan istirhamımız budur. Cumhurbaşkanımızı orada yalnız bırakmayalım. Cumhurbaşkanımızın buradan bütün dünyaya vereceği mesajları, ülkemizin üzerinde oyun kuranların hepsinin oyunlarını nasıl bozacağını o gün orada Malatya’mızda, milletimizin huzurunda paylaşacağını ümit ediyorum. Bütün Malatyalı hemşerilerimi inşallah miting alanında bekliyorum. Büyük bir heyecanla, büyük bir coşkuyla Cumhurbaşkanımızı buradan kazasız, belasız, hayırla tekrar yolcu etmeyi Allah bizlere nasip etsin" dedi.

Kaynak: İHA