Hüseyin Akbaş'ın 28. Ölüm Yıldönümü

Dünya şampiyonu güreşçi Hüseyin Akbaş 28. ölüm yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Hüseyin Akbaş'ın 28. Ölüm Yıldönümü
Tokat’ın Almus ilçesi Çevreli beldesinde Hüseyin Akbaş’ın kabri başında düzenlenen anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Anma töreninde, Hüseyin Akbaş’ın hayatı ve şampiyonlukları anlatıldı. Törende Çevreli Belediye Başkanı Ercan Gürer, Akbaş’ın kızı Semra Akbaş’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Tokat Valisi Cevdet Can, bir sporcuda öncelikle bulunması gereken özelliğin ahlak ve maneviyat olduğunu, Hüseyin Akbaş’ın da bu vasıfları taşıdığını söyledi.

Hüseyin Akbaş’ın ülkemize olan sorumluluğunu ömrü boyunca yerine getirdiğini dile getiren Vali Can, “Bizler de onun hatırasını yaşatmak için çaba harcıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından mezar başında Kur’an-ı Kerim okunarak milli güreşçi için dua edildi. Törenin ardından Akbaş’ın anısına Çevreli Hüseyin Akbaş Güreş Eğitim Merkezinde “Minikler Serbest Güreş Şampiyonası” düzenlendi.

Milli güreşçinin hayat hikayesinin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından 10 kategoride kilolarına göre minik sporcular mücadele ettiler. Güreş müsabakaları sonunda kategorilerinde dereceye giren geleceğin şampiyonlarına ödülleri takdim edildi.
Kaynak: İHA