'Hırsızlar İhtiyaçları Olan Her Şeyi Bizim Evden Temin Ediyor'

Kırıkkale'de hırsızların son 3 yılda yaklaşık 20 kez girdiği evini, bahçeden itibaren 4 demir kapıyla korumaya çalışan emekli Abdurrahman Bütün'ün evi, aldığı önlemlere rağmen yine soyuldu Bütün: 'Bu zamana kadar evimden şofben, kombi, buzdolabında kurbandan kalan etleri, salçaları, annemden kalan dokuma halıları, antika eşyaları, bakır kazanları, oğlumun çeyizlerini, üniversitede okuyan oğlumun Rusya'dan getirdiği romanları, cep telefonu ile para ve kümeslerden tavuk gibi her şeyimizi çaldılar. Hırsızlar ihtiyaçları olan her şeyi bizim evden temin ediyor'

Kırıkkale'de hırsızların son 3 yılda yaklaşık 20 kez girdiği emekli Abdurrahman Bütün'ün evi, bahçeden itibaren 4 demir kapıyla aldığı önlemlere rağmen yine soyuldu.

Alınan bilgiye göre, Bütün'ün babasının kaldığı Yuva Mahallesi'ndeki eve giren hırsız veya hırsızlar, buzdolabındaki kurban etlerini, bakır kazanları ve bazı ev eşyalarını alarak kaçtı.

Babasının sabah durumu fark etmesi ve kendisine bildirmesi üzerine Bütün, polise şikayette bulundu.

Polis, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Yuva Mahallesi'nde 1989 yılından beri ikamet ettiğini belirten emekli Abdurrahman Bütün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evine 30 yıldır sürekli hırsız girdiğini söyledi.

Mahallede de hırsızlık olaylarının yaşandığını dile getiren Bütün, 'Yaklaşık 30 yıldır sürekli hırsızlar geliyordu ancak 2014 yılından itibaren bu olaylar arttı. Artık camiye yatsı namazına dahi gidemiyorum. Kış günlerinde evde babam kalıyor. Babam rahatsız olduğu için çocuklarının yanına gidiyor. Evde kimsenin olmadığını fırsat bilip evimize giriyorlar. Şu ana kadar 20'yi geçti. 4 kez emniyete ve savcılığa giderek resmi şikayette bulundum ancak bu olaylar hala devam ediyor. En son olarak dün yine girmişler. Bunlara çare bulamadım.' diye konuştu.

Bütün, evin etrafına demir çitler çektirdiğini, demir kapılar yaptırdığını, pencerelere demir korkuluk yaptırdığını fakat hırsızların yine de demirleri kırıp eve girdiklerini anlattı.

- 'Mahalleli olarak bıktık'

Mahalleli olarak bıktıklarını, masanın üzerine cep telefonunu koyup içeriye gidemediklerini anlatan Bütün, şunları kaydetti:

'Bu zamana kadar evimden şofben, kombi, buzdolabında kurbandan kalan etleri, salçaları, annemden kalan dokuma halıları, antika eşyaları, bakır kazanları, oğlumun çeyizlerini, üniversitede okuyan oğlumun Rusya'dan getirdiği 2 bin 500 lira değerindeki romanları, cep telefonu ile para ve kümeslerden tavuk gibi her şeyimizi çaldılar. Hırsızlar ihtiyaçları olan her şeyi bizim evden temin ediyor. Devlet büyüklerinden Yuva Mahallesi'ndeki önlemleri artırmasını bekliyoruz. Bekçilik sisteminin tekrar gelmesini ve bu hırsızların cezalarının daha ağır olmasını bekliyoruz. Bir keresinde hırsızlar babam misafirlikteyken annemin telefondan arayarak konuşmuş. Olay buraya kadar geldi.'
Kaynak: AA