'Hasbihal Gençlik Sohbetleri'

Televizyon sunucusu ve şair Tuncer: 'FETÖ'yü ihmal etmek geleceği imha etmektir. Tasarrufu reddetmek kendimizi inkar etmektir. Bu yanlışa düşmeyeceğiz'

Televizyon sunucusu ve şair Serdar Tuncer, 'FETÖ'yü ihmal etmek geleceği imha etmektir. Tasarrufu reddetmek kendimizi inkar etmektir. Bu yanlışa düşmeyeceğiz' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Gençlik Merkezlerinin ortaklaşa yürüttüğü Hasbihal Gençlik Sohbetleri Projesi kapsamında 'Serdar Tuncer ile Şiirlerle Osmanlı' etkinliği düzenlendi.

Tuncer, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Trabzon'un tarihinde yaşayan padişahlardan Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman'ın yaşamlarından ve şiirlerinden örnekler verdi.

FETÖ yapılanmasının 40 sene evvel bir adamın etrafına topladıklarıyla oluştuğunu dile getiren Tuncer, 'FETÖ'yü ihmal etmek geleceği imha etmektir. Tasarrufu reddetmek kendimizi inkar etmektir. Bu yanlışa düşmeyeceğiz' dedi.

Türkiye'nin sürekli darbelerle terörle çökertilmeye çalışıldığını ifade eden Tuncer, şunları kaydetti:

'Az bir toparlanmışız 28 Şubat olmuş, 17 Aralık olmuş, 7 Şubat olmuş, 27 Nisan e-muhtırası olmuş. En son 15 Temmuz olmuş. Terörün adı ASALA olmuş, olamadığı gün PKK olmuş, olmadığı gün FETÖ olmuş. Bitmemiş yani. Yüzyıldır bizimle uğraşıyorlar. Bir yüzyıl daha bizimle uğraşırlar. Düşman böyle. Dostlarımız da emin olun bize dua ediyor. Endonezya dağlarında çobanlar şu millete, sizlere dua ediyorlar. 'Ya Rabbi Türkiye kim olduğunu bir hatırlasın da bizim zulmümüz bitsin.' Arakan'da, Suriye'de, Filistin'de, Hindistan'da alimler elini açıp size dua ediyor. Onlar biliyorlar, sancak düştüğü yerden kalkar. Bize düşen vazife dedelerimize benzeyip düşmanın korkusuna, dostun duasına layık olacağız. Bunu yapabildiğimiz vakit emin olun ki kıyamete kadar Türkiye yıkılmaz.'

Programın sonunda Tuncer, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kendi yazdığı 'Türkiye Yıkılmaz' şiirini seslendirdi.

Programa, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Yurtkur İl Müdürü Adnan İpekdal, İl Müftüsü Keramettin Demir, Gençlik Merkezleri gönüllüleri, liderleri, üniversite öğrencileri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA