Başkanlar Akıllı Binayı Gezdi

AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve belediye başkanları, Altınova Belediyesinin yeni belediye binasını gezerek bilgi aldı.

Başkanlar Akıllı Binayı Gezdi
Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, açılış aşamasına gelen belediyenin yeni akıllı binasını misafirlerine gezdirdi. AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, İl Başkan Yardımcısı Bayram Koçgündüz, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek, Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin ve AK Partili Altınova Belediye Meclis üyeleri belediyenin yeni binasını gezerek, Fen İşleri Müdürü Mimar Burak Özgöl’den bilgi aldı.

Binanın özellikleri

4 katlı olacak belediye hizmet binada başkan, başkan yardımcısı odaları, toplantı salonu, encümen salonu, sergi salonu ve tüm birimler için ayrı odalar olacak. 4 cephesi de yola bakacak olan binanın biri VIP olmak üzere 2 kapısı bulunacağı bildirildi.



Akıllı ve çevreci bina

4 kat ve toplamda da 3 bin 600 metrekare alandan oluşan binada tüm müdürlükler ile toplantı ve konferans salonlarının olacağını belirten Oral, "Belediye binasını Yeşil Bina Sertifikasına uygun yapıyoruz ve binamız örnek bina olacak. Binanın ısıtma, soğutma ve aydınlatma sistemlerinde enerji tasarrufu ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Buranın ısıtma ve soğutmasında yeraltı sularının sıcaklığından yararlanarak enerji tasarrufunda bulunacağız ve bu sayede yüzde 40 enerji tasarrufu sağlayacağız. Ayrıca aydınlatmasında da güneş enerjisinden yararlanarak yine yüzde 70 enerji tasarruf sağlamayı düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA