Aydın'da Servis Şoförlerine 'Güvenli Taşıma' Semineri

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve Aydın Şoförler Odası işbirliğiyle öğrenci servisi şoförlerine 'güvenli taşıma' semineri verildi.

Aydın Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, Şoförler Odasına ait düğün salonunda düzenlenen seminerin açılışında yaptığı konuşmada, 'güvenli taşıma' seminerlerinin Emniyet Genel Müdürlüğü öncülüğünde düzenlendiğini söyledi.

Seminer çalışmasının 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemiyle birlikte başlatıldığını ifade eden Güngör, şunları kaydetti:

'Bu nedenle okul çağındaki çocuklarımızın servis araçlarında huzur ve güven içinde yolculuk yapabilmeleri, ebeveynlerin çocuklarını herhangi bir endişe duymaksızın okula göndermeleri, aynı şekilde eve dönüşlerinin sağlanması, daha güvenli bir okul yolu oluşturmak amacıyla trafik güvenliğini artırıcı tedbirlerin alınması ve onların sürdürülebilirliği yetkili kurumlarla sizlerin bizlerin ortak ödev ve sorumluluğundadır.'

Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ise seminerin, öğrencilerin servis araçlarında huzur ve güven içinde yolculuk yapabilmelerini sağlamak üzere yapıldığını dile getirdi.

Daha güvenli bir okul yolu oluşturulması, trafik güvenliğini artırıcı tedbirler alınması ve bunların sürdürülmesi konusunda sorumluluklarının farkında olduklarını belirten Baştuğ, 'Şu trafik sloganını hiç unutmayalım, 'konulan her kuralın mutlak surette bir nedeni vardır, uyulmayan her kuralın da acı bir bedeli vardır.' Bu trafik sloganıyla hareket edersek hem öğrencilerimizin, hem kendimizin hem de vatandaşlarımızın can güvenliği teminat altına alınabilir.' ifadelerini kullandı.

Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç de mesleklerinin öneminin bilincinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Hepimiz biliyoruz ki, insanın doğumundan ölümüne kadar aktif olan bir mesleği icra etmekteyiz. Ayrıca, bugünkü grup özellikle servis aracı işletmecileri olmamız dolasıyla ayrı bir önem arz etmektedir. Şöyle ki, en değerli varlıklarımız bizlere emanet. Bu emaneti her sabah evlerinden alıp akşam evlerine teslim ediyoruz. Bunun için bizler için koyulmuş olan kurallar, yönetmeliklere harfiyen uymamız gerekiyor.'

Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal Erkan Azak, servis şoförlerine, uymaları gereken kurallar hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA