Arşiv Belgelerinde Denizli Sağlığı

Denizli'de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlıkla ilgili 1865-1953 yılları arasındaki arşiv belgelerinin yer aldığı sergi açıldı.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, '1865-1953 yılları arası Osmanlı-Cumhuriyet dönemi Denizli sağlık arşivi' adıyla kentin yaklaşık yüz elli yıllık sağlık arşivinden belgelerin yer aldığı bir sergi açtı.

Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde Denizli'deki sağlıkla ilgili çalışmalar hakkında belgelerin bulunduğu sergide, Denizli ve çevresinde bitki ve hayvanlarda meydana gelen hastalıklarla ilgili bilgiler de yer alıyor.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, bir alışveriş merkezinde açılan sergide yaptığı konuşmada, geçmişten ders çıkararak geleceği şekillendirmenin önemli olduğunu belirterek, bu fotoğraf sergisiyle geçmişte yapılan çalışmaları görme imkanı bulduklarını kaydetti.

İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı da, serginin 1865-1953 yılları arasında Denizli'deki sağlıkla ilgili arşiv belgelerinden oluştuğunu ifade ederek, 'Yüz yıl önceki kolera bizi ilgilendirmez diyemezdik. Gelişmemiz ve ilerlememiz, geçmişte yaşadıklarımızdan ders çıkararak oluşacaktır. Buradaki birçok eser uzun ve yorucu bir emek sonucu oluşturuldu. Bu çalışmada emeği geçen arşiv uzmanı, tarihçi Muzaffer Çetin'e ve Sağlık Müdürlüğü ekibime çok teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Arpacı, sağlıkla ilgili bir arşiv belgesini Vali Altıparmak'a hediye ederken, protokol üyeleri, kurdele kesiminin ardından sergideki arşiv belgelerini inceledi.

Serginin açılışına Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Denizli İl Jandarma Komutan Albay Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA