Anadolu Güvenlik Korucuları Ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen Açıklaması

'Bugün Van, Şırnak, Hakkari, Batman, Doğu ve Güneydoğu'nun her tarafında PKK'nın ve ortağı, ruh ikizi FETÖ'nün, dış güçlerin desteğiyle yaptığı olayların izlerini görmek mümkündür'.

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, 'Bugün Van, Şırnak, Hakkari, Batman, Doğu ve Güneydoğu'nun her tarafında PKK'nın ve ortağı, ruh ikizi FETÖ'nün, dış güçlerin desteğiyle yaptığı olayların izlerini görmek mümkündür. ' dedi.

Sözen, Van Merkez İmam Hatip Anadolu Lisesi'ndeki konferans salonunda güvenlik korucuları ile bir araya geldi.

Ziya Sözen, burada yaptığı konuşmada, Doğu ve Güneydoğu'daki olaylarda FETÖ ve PKK'nın izlerini görmenin mümkün olduğunu söyledi.

'Bugün Van, Şırnak, Hakkari, Batman, Doğu ve Güneydoğu'nun her tarafında PKK'nın ve ortağı, ruh ikizi FETÖ'nün, dış güçlerin desteğiyle yaptığı olayların izlerini görmek mümkündür.' diyen Sözen, şöyle devam etti:

'Burada 'Kürt halkının hakkını, hukukunu savunuyorum' diye ortaya çıkanlar, 35 yılın sonunda en büyük zararı yine biz bölge halkına verdiler. 15 Temmuz'la da bunu artık taçlandırıp, bunu Türkiye Cumhuriyeti devletine diz çöktürmeye çalıştılar. Tıpkı Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Galiçya ve Sarıkamış'ta denedikleri gibi. O gün atalarımızın önünde diz çökenler, 15 Temmuz'da başta başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak, Türkiye Cumhuriyeti devletine diz çöktürmeye çalıştılar. Nasıl ki biz Çanakkale'de bunlara diz çökmediysek, imanla, irfanla gözleri kararmış bir şekilde tankların önüne yatarak, tabiri caizse neredeyse jetlere kafa atacak bir ruh haline bürünen bu millet, 15 Temmuzu'da çok iyi bir şekilde püskürttü.'

Batılı güçlerin bölgede terör örgütlerini kullanarak bir dizi senaryo uygulamaya çalıştıklarına dikkati çeken Ziya Sözen, 16 Nisan'da yapılacak referandumla Türkiye'nin bu güçlerin oyunlarına son verebileceğini aktardı.

'Bu referandum süreci asla bir siyasi seçim veya başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın referandumu değildir. Bu referandum 'Ya bu bölgede var olacağız ya bölgede yok olacağız' referandumudur.' ifadesini kullanan Sözen, şunları söyledi:

'Burası ümmetin son kalesidir. Bu kale düşerse emin olun bizlerin gidecek başka bir memleketi, bir başka diyarı yoktur. Bizim gidecek başka hiçbir yerimiz yok. Biz ne Suriye'ye, ne Irak'a, ne Ruslara ne de bugün FETÖ'ye kucak açan Yunanistan'a sığınabilirdik. 3 tarafı denizlerle, 4 tarafı hainlerle kaplı bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada yaşamanın bedelinin zor olduğunu biliyoruz.'

Ziya Sözen, güvenlik korucularının birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Program sonunda, Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman, Sözen'e el dokuması Türk bayrağı işlemeli kilim hediye etti.
Kaynak: AA