Altaç'tan Yeni Sistem Değerlendirmesi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, anayasa değişiklik paketindeki düzenlemelerin Türkiye’nin önünü açacağını kaydetti.

Altaç'tan Yeni Sistem Değerlendirmesi
ASKON Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, anayasa paketindeki değişikliğe ilişkin açıklamalarda bulundu. Altaç, Türkiye’nin gelişmesi ve önünün açılması için referandumun büyük bir fırsat olduğunu belirterek,

“Yeni düzenleme ile halk, hem yürütmeyi hem de meclisi ayrı ayrı belirleyecektir. Sistem değişikliği ile birlikte Türkiye’nin Koalisyon dönemleri tamamen kapanacaktır. Yıllarca kurulamayan koalisyon hükümetleri ülkeye çok bedel ödetmiştir. Bunun yanında menfaatler üzerine kurulan koalisyonlar ise ülke sorunlarından ziyade kendi geleceklerini garantiye almaya çalışırlarken ülkenin sorunlarına duyarsız kalmışlardır. Yeni sistemle birlikte hükümetler toplumun beklentilerine duyarsız kalamayacaklardır. Gücünü milletten aldığını bilecek olan hükümetler ile birlikte hedeflerin yakalanması mümkün hale gelecektir. Anayasa değişiklik paketindeki Maddelerin içeriğinden ziyade partiler ve şahıslar üzerinden yapılan tartışmaların yarar sağlamadığını bilinmesi gerekir. Referandumda 18 maddenin oylanacağı ve her bir maddenin ayrı bir öneme haiz olduğu gözden kaçırılmaması gerekir. Yapılmak istenen değişiklik ile birlikte devlet başkanının kim olduğu önemli olmayacak çünkü sistem, her zaman Türkiye’de güçlü ve istikrarlı bir iktidarı ortaya çıkaracaktır. Yani yeni sistemi ile ülkemizdeki siyasi tıkanık giderilmiş olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA