23 Nisan İlkokuluna 'Akıl Oyunları Sınıfı'

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan ve 1.105 öğrencinin eğitim gördüğü 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulunda öğrencilerin kendileri geliştirmeleri amacıyla Akıl Oyunları Sınıfı açıldı.

23 Nisan İlkokuluna 'Akıl Oyunları Sınıfı'
Öğrencilerin teknoloji bağımlılıklarına bir nebze de olsa uzaklaşmalarını sağlayacak olan Akıl Oyunları Sınıfı 23 Nisan İlkokulunda da açıldı. Okul yönetimi tarafından Rehber öğretmenler Şenol Özkardeşler ve Gülten Aydoğdu ile sınıf öğretmeni Halis Karataş eşliğinde açılan Akıl Oyunları Sınıfında öğrenciler Abolone, Q-Bitz, Katamino, Mangala, Kalami, Pentago gibi oyunlarla dikkate yoğunlaşmaları sağlanacak. Akıl oyunları sınıfından okuldaki her sınıf haftada 1 saat oyun oynayarak faydalanacak.

Akıl oyunlarıyla ilgili 5 yıldır çalıştığını ifade eden Sınıf öğretmeni Halis Karataş, “Akıl oyunlarında esas hedefimiz öğrencilerimizi teknolojinin zararlarından uzaklaştırmaktır. Bir de günümüzün maalesef çocuklarımızdaki en büyük hastalıklardan bir tanesi dikkat eksikliğidir. Akıl oyunlarında da çocukların dikkate yoğunlaşmasına büyük katkı sağladığı için çocuklarımızı akıl oyunlarına yönlendiriyoruz. Çeşit çeşit akıl oyunu var ama biz bir kaçına odaklandık. Çocuklarımızla haftanın belirli günlerinde bu çalışmaları yapıyoruz. Mangala bizim geleneksel oyunumuzdur. Osmanlı’dan günümüze kadar devam eden bir oyundur” dedi.

Kaynak: İHA