15 Yıl Hapis Cezası Alan Zehir Taciri, 'Uyuşturucuyu Nakledebilseydim 50 Bin Euro Alacaktım'

Van’da otomobile zulalanan piyasa değeri 500 bin TL olan 15 kilo eroini İçel’e götürürken eşi ile birlikte Kayseri’de yakalanan ve ’uyuşturucu madde nakletme ve ticareti’ suçundan tutuklu yargılanan sanık 15 yıl hapis, 16 bin 660 TL adli para cezasına mahkum edildi. Sanık, ilk ifadesinde "Eğer uyuşturucuyu İçel’e ulaştırabilseydim 50 bin Euro vereceklerdi. Pişmanım" dedi.



Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık S.Y. (47) ile avukatlar duruşma salonunda hazır bulundu. 47 yaşındaki tutuksuz kadın sanık E.U.Y. ise duruşmaya katılmadı.

Mahkemede suçunu itiraf eden 47 yaşındaki tutuklu sanık S.Y., ilk duruşmadaki ifadesinde "Aracı benim borçlarım olduğu için İçel’de eşimin adına aldım. Daha sonra Kayseri’ye geldim. Eşime iş için Van’a gideceğimi söyledim o da gelmek istedi. Eşimin hiçbir şeyden haberi yoktu. Van’da eşimi bir otele yerleştirdim. M.A.Y. isimli şahsın evini teşhis edebilirim. Orada araç içerisine uyuşturucuları zulaladı. Uyuşturucuları o şahıs zulaladıktan sonra ben tekrar otele geçtim. Daha sonra eşimle Kayseri’ye, oradan da İçel’e gidecektim. Kayseri’de polis ekiplerince yakalandım. Plakanın sahte olduğunu bilmiyordum. Eğer uyuşturucuyu İçel’e ulaştırabilseydim 50 bin Euro vereceklerdi. Uyuşturucuları teslim edeceğim kişiler M.A.Y. ile C.Y.’dir. İçel’de ve İstanbul’da otomotiv işletmeleri var" diye savunma yapmıştı.

"Eşime boşanma davası açtım"

Sanığın tutuksuz yargılanan 47 yaşındaki eşi E.U.Y. ise, ilk duruşmada, uyuşturuculardan hiç haberi olmadığını, aile süsü vermek için eşinin kendisini kullandığını belirterek, eşine boşanma davası açtığını söylemişti.

Karar verileceği uyarısı ile son sözü sorulan tutuklu sanık S.Y., "Aldığım baskılar yüzünden bu suçu işledim. Aileme ve bana yakışmayan bir suç işledim. Çok pişmanım" dedi.



Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık S.Y.’ye ’uyuşturucu madde ticareti yapma veya nakletme’ suçundan 15 yıl hapis, 16 bin 660 TL adli para cezası verdi. Tutuksuz kadın sanık E.U.Y. ise beraat etti.

OLAY

29 Mayıs 2016’da Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu taşınacağı ihbarı üzerine Kayseri- Sivas karayolunda uygulama noktası oluşturdu. Polis ekipleri S.Y (47) idaresindeki 33 SY 490 plakalı otomobil durduruldu. Narkotik köpeği Sedef’in araçta yaptığı incelemede otomobilin ön ve arka tampon kısmına özel olarak yapılmış zula tabir edilen bölgeye gizlenmiş üzeri pul biberle kapatılmış 15 kilo eroin ele geçirildi. Ekipler tarafından gizlenen bölmeden çıkartılan ve yarım kilo halinde hazırlanmış 30 paket uyuşturucu ile birlikte evli oldukları belirlenen S.Y. ve eşi E.U.Y. (45) çiftini gözaltına aldı. S.Y. tutuklanırken, eşi E.U.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA