TESOB Başkanı Metin Kara'dan Sıfır Faizli Kredi Başvurusu Çağrısı

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (TESOB ) Başkanı Metin Kara, KOSGEB’in Sıfır Faizli 50 Bin TL’lik kredi başvurularında yeni bir başvuru süreci başlatıldığını, yeni başvuruların 20 Şubat tarihine kadar yapılabileceğini söyledi.

İnternet üzerinden yapılan başvurularda KOSGEB veri tabanına kayıtlı olma şartı aranmadığını vurgulayan Kara, her il için ayrılmış kota olduğunu ve küçük işletmelere öncelik tanındığını belirterek bu fırsattan TESOB üyelerinin yararlanmasını istedi.

TESOB Başkanı Metin Kara, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından kullandırılacak olan 50 bin TL sıfır faizli kredi başvurularının nasıl yapılacağı ve başvuru şartları hakkında bilgilendirmede bulundu. Başkan Kara, 10 Şubat tarihinde başlayan başvuruların 20 Şubat tarihine kadar devam edeceğini anımsattı. KOSGEB tabanına kayıt koşulu aranmadığını ifade eden Başkan Kara, başvuruların internet üzerinden gerçekleştirildiğini ve işlemlerin hatasız tamamlanmasına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

50 bin TL üst limitli kredi vadesinin ilk 12 ayının ödemesiz, kalanının üçer aylık eşit taksitler halinde toplam 36 ay vadeli olduğu belirtildi.

Başkan Kara, krediden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkârların öncelikle ’sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr’ adresinden, vergi numarası (gerçek kişi statüsündeki işletmeler için T.C. Kimlik Numarası) ve işe başlama tarihi (vergi levhasında yer alan) ile giriş yaparak başvuru için gerekli bilgileri doldurmalarını isteyerek "Başvuru sürecindeki bildirimlerin etkin olarak yapılabilmesi için işletme yetkilisine ait SMS ve/veya e-posta bilgilerinin belirtilmesi büyük önem taşımaktadır. Yapılacak değerlendirmede resmi veriler kullanılacağından, KOBİ bilgi beyannamesi eksik/hatalı olan işletmelerin gerekli düzeltmeleri yapmaları gerekmektedir. Bu kapsamda, programa başvuru yapmış sayılacak ve başvuru yapacak işletmelerin 2015 yılı KOBİ bilgi beyannameleri ilgili uygulama birimleri tarafından kontrol edilecek ve eksik/hatalı olanların resmi verilerle uyumlu hale getirilmesi sağlanacaktır" dedi.

“Bu krediye küçük esnaf ve sanatkârlarımızın daha fazla ihtiyacı var” değerlendirmesinde bulunan TESOB Başkanı Metin Kara, yeni başvuruda bulunmayacaklar hakkında da şu bilgileri paylaştı:

“2016 yılı KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi desteğine başvuruda bulunmuş ve kredi kullanmış olanlar başvuru yapamayacaktır. Ayrıca 2016 sıfır faizli işletme kredisi desteğine başvuru yapıp kredisi onaylanmayanların başvuruları geçerli sayılacağından yeni başvuru yapmalarına gerek kalmayacaktır. 14.12.2015 tarih ve 2015/8297 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile esnaf sanatkârlara kullandırılan 30 bin TL faizsiz krediden yararlanan esnaf sanatkârlar bu programdan yararlanamayacaktır."
Kaynak: İHA