Süt İzninde İşten Çıkartılan Bankacı Davayı Kazandı

İzmir'de süt izni kullandığı sırada çalıştığı banka tarafından performans yetersizliği nedeniyle işten çıkartılan Evla Fazlı, açtığı davayı kazandı.

İzmir'de süt izni kullandığı sırada çalıştığı banka tarafından performans yetersizliği nedeniyle işten çıkartılan Evla Fazlı, açtığı davayı kazanarak işe iade edildi.

İzmir 8. İş Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına davacı Evla Fazlı, avukatı ile işten çıkarıldığı bankanın avukatları ve tanıklar katıldı.

Davacı tanığı Emine Gülsün Erzurumlu, 2016 Haziran döneminde davacı Evla Fazlı ile aynı gün ve aynı neden ileri sürülerek iş akdinin feshedildiğini belirtti.

Erzurumlu, davacı Fazlı'nın başka bankadan davalı bankaya başarılı çalışmalarından ötürü transfer edildiğini ifade ederek, 'O bankadaki başarılı çalışmalarından dolayı transfer yapılmış olup performans nedeni ile fesih gerekçesi gerçeği yansıtmaz. Davacı 2016 yılında doğum yapıp doğum sonrasında şubat ayında yeniden iznini kullanarak göreve başlamıştı. Davalı işveren her 3 ayda bir performans kriterlerini değiştirip çalışanlarına gönderiyordu. Davacı bu dönemde süt iznini de kullanıyordu. Davacının hizmet akdinin feshi dışında çalıştığı banka şubesinin ya da görevinin değiştirilmesi ya da performans arttırıcı herhangi bir eğitim verilmesi gibi bir tedbire başvurulmadı. Davacı ondan önceki dönemlerde de başarılı bir personeldi.' diye konuştu.

Davalı tanığı bankanın Ege Bölgesi satış yönetmeni Kayhan Özkan ise davacının eski bir çalışan olduğunu, bu nedenle performansının düşük olmasından dolayı herhangi bir eğitim verilmediğini kaydetti.

Özkan, 'Davacı başka bir bankadan transfer yoluyla gelmişti. Davacı, davalı iş yerinde çalıştığı dönemde bizde başarı puanı olarak kabul edilen 70 puanın hep altında kaldı.' dedi.

Evla Fazlı'nın avukatı Emre Sürer ise kendi tanıklarının beyanlarına ekleyeceği bir şey olmadığını belirterek, 'Davalı tanıklarının aleyhimizdeki beyanlarını kabul etmiyoruz. Dosyada deliller toplandı, davamızın kabulüne karar verilmesini talep ediyorum.' dedi.

Mahkeme heyeti, Fazlı'nın iş akdinin feshinin geçersizliğine hükmedip davacının işe iadesine karar verdi.

Kaynak: AA