Suriyeli Yetimlere Yardım

OSESAD, Gaziantep'teki 50 Suriyeli yetim çocuk için gıda, giyecek ve kışlık malzeme yardımında bulundu.

Ortadoğu Sosyal Ekonomik Siyasi Araştırmalar Derneği (OSESAD), Gaziantep'teki Suriyeli yetim çocuklara yardım malzemesi dağıttı.

Kızılay ile iş birliğiyle başlatılan yardım kampanyası kapsamında derneğin yetkilileri, Şahinbey ilçesindeki sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından oluşturulan yetimhaneyi ziyaret etti. Ziyarette, 20 aileye mensup 50 yetim çocuğa bir tır dolusu giysi, gıda ve kışlık malzeme dağıtımı yapıldı.

OSESAD Başkanı Haşim Murat Çıplak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 gün önce yetimhaneyi ziyaret ettiklerini söyledi.

Ziyarette çocuklar ve anneleriyle konuştuklarını anlatan Çıplak, imkanlar dahilinde Suriyeli yetimlere destek olmak istediklerini ve kampanya başlattıklarını kaydetti.

Kampanyaya önemli destek sağlandığını belirten Çıplak, önümüzdeki süreçte de yardımlarına devam edeceklerini kaydetti.

OSESAD İnsani Yardımlaşma Departmanı Başkanı İbrahim Aba da ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli ailelerin çocuklarının imkanlar dahilinde yüzlerini güldürmek istediklerini anlattı.

Bu kapsamda herkesin elinden geldiğince Suriyelilere yardımcı olması gerektiğini belirten Aba, 'Maddi imkanı olan kardeşlerimiz, Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderebilir. İmkanı olmayanlar ise çocuklarımızla vakit geçirip en azından yüzlerini güldürebilir.' diye konuştu

OSESAD Sosyal Dinamikler Başkanı Muzaffer Çiftçi de Suriyeli halkla Türkiye'deki insanların geçmişten gelen bir akrabalık ve dostluk ilişkisi olduğunu anımsatarak, Suriyeliler için destek çağrısında bulundu.
Kaynak: AA