Suluova'da Yeni Kadastro Çalışmaları

Amasya'nın Suluova ilçesindeki 7 mahallede kadastro çalışmaları yeniden yapılıyor.

Bir Eylül Parkında düzenlenen toplantıda, Amasya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yetkilileri mahalle muhtarlarına konu hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Fatih Üçok, yaptığı açıklamada, daha sorunsuz ve kaliteli işlemlerin yapılması için eski usul ve sistemle ölçülen parsellerin sayısal değerlerine kavuşturulması işlemine başladıklarını söyledi.

Yapılacak kadastro çalışmalarıyla birlikte yaşanan bir takım sorun ve anlaşmazlıklar ortadan kalkacağını ifade eden Başkan Üçok şunları söyledi:

'Çalışmalardan sonra iş ve işlemler, kaliteli ve hızlı yürütülebilecek. Hemşehrilerimizin ekiplerin çalışmaları sırasında mümkün olduğunca arazideki çalışmalara bizzat katılarak sınırlarını göstermelerini ve karşılaştıkları problemleri de müdürlüğümüze iletmelerini bekliyoruz. Şuan 7 mahallede yapılan çalışma tüm ilçe genelinde yapılmasını bekliyoruz.'

Kadastro yenileme çalışmalarının, arazi toplulaştırma çalışmalarının dışında kalan bölgelerde yapılacağını belirten Amasya İl Kadastro Müdürü Erhan Uçakcıoğlu da şunları kaydetti:

'Eski Çeltek, Hacı Hayta, Yeni Mahalle, Cevizdibi, Eymir, Hacı Bayram ve Orta Mahalle bölgelerinde toplam bin 104 parsel ve 837 hektar arazide daha önce eski tarihlerde yapılan kadastro çalışmaları yeniden yapılarak, kadastro haritaları yenilenmiş olacak.

Bu sayede bu mahallelerimizde ki kadastro haritalarındaki hatalar düzeltilecek olup, ileride yapılacak imar uygulamalarında, karşılaşılacak sorunlar büyük ölçüde çözüme kavuşturulmuş olacak. Şubat 2017’de başlayan çalışmaların yıl sonu bitirilmesi planlanıyor.'

Kaynak: AA