Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Mekezi Kayakseverleri Ağırlıyor

Kristal karıyla marka haline gelen Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi hafta içi olmasına rağmen kayakseverlerle doldu.

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Mekezi Kayakseverleri Ağırlıyor
Türkiye‘nin en güzel kayak merkezlerinden bir tanesi olan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, kar kalitesi ve pistleriyle dünyanın da en önemli kayak merkezleri arasında yerini alıyor. Dünyada benzeri yalnızca Alp Dağları’nda görülen ‘kristal kar‘, Cıbıltepe Kayak Merkezini marka haline getirirken kayakseverleri de uzun pistleri ve sarıçam ağaçlarıyla kendine çekiyor. 17-19 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ‘Sarıkamış Kış Oyunları Festivali’ne de ev sahipliği yapacak Cıbıltepe Kayak Merkezinde hafta içi olmasına rağmen yoğunluk yaşanıyor.

Sarıkamış’ın Sarıçam ormanlarıyla cennet olduğunu ifade eden Turan Demir, "Çok güzel, ben İstanbul, İzmir, Eskişehir’den sonra kendimi cennette buldum. Gerçekten çocukluğumu yaşıyorum. Mükemmel bir yer burası, herkese tavsiye ederim" dedi.

Sarıkamış’ın çok güzel olduğunu belirten Ahu Kaya, "Sarıkamış bir Uludağ, Erzurum oralardan daha güzel, bir sürü pist var. Ben hayatımda böyle kar görmedim. Çünkü parlıyor. Kristal kar. Sakatlanma durumu sıfır. Ben daha hiç düşmedim. Acemiyim ama kar çok güzel, kayak için uygun, herkes gayet rahat kayabiliyor. Her türlü insanın eğlene bileceği bir yer" diye konuştu.

Hafta içi olmasına rağmen yoğunluk yaşanan Cıbıltepe Kayak Merkezinde bulunan otellerin doluluk oranı da yüzde 100’ü buldu. Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, 17-19 Şubat 2017 tarihinde de ‘Sarıkamış Kış Oyunları Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Festival öncesi yaşanan yoğunluk ise Sarıkamışlıları memnun ediyor.
Kaynak: İHA