Ruanda Cumhuriyeti Büyükelçisi Williams Nkurunziza Vali Kamçı'yı Ziyaret Etti

Ruanda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti.

Ruanda Cumhuriyeti Büyükelçisi Williams Nkurunziza Vali Kamçı'yı Ziyaret Etti
Vali Kamçı tarafından Valilik girişinde karşılanan Ruanda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, ilk olarak Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Daha sonra konuğunu makamında ağırlayan Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, ziyaretin Kayseri ile Ruanda arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.



Ruanda’nın 10 milyonu aşkın nüfusu ile Orta Afrika’nın merkezinde bulunan bir ülke olduğunu ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:

“Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Afrika ülkeleri ile iyi ilişkiler kuramaya çalışan bir ülkeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız kısa süre içerisinde iki defa Afrika ziyaretinde bulundu. Bizlerde ildeki temsilci olarak burada ticaretin gelişmesi anlamında ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Sayın Büyükelçi ilimize nezaket ziyaretinde bulundular. Kendilerine teşekkür ediyoruz.”

Ruanda Büyükelçisi Nkurunziza ise bir Büyükelçi olarak vazifesinin Türkiye ile Ruanda arasında dostluk ilişkileri tesis etmek olduğunu ifade ederek, kendisini kabul eden Vali Kamçı’ya teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Sarayda buluştuklarında Büyükelçilerin ülkede sadece turist olarak bulunmadığını, sahaya çıkıp Türklerle arkadaş olmaları gerektiğini ifade eden Ruanda Büyükelçisi Nkurunziza, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben burada Ruanda insanlarını Sayın Valimize tanıtmak için buradayım. Aynı zamanda da Kayseri ile Ruanda arasında ne tür bir iş yapabileceğimizi araştırmaya geldim. Kayseri çok güçlü bir endüstriyel bir ekonomi. Çok önemli ihraç malları üretiliyor. Kayseri de mevcut olan birkaç şirketin Ruanda ile iş yaptığını biliyoruz. Fakat bunu artırmak istiyoruz. 11 tane Ruandalı öğrencimizde burada eğitim görüyorlar. Hâlihazırda başlamış olan ikili ilişkilerimizin daha artması için bugün burada bulunuyoruz. Yarın Sanayi odası ile bir toplantı yaparak ikili ilişkileri ve ticari faaliyetleri artırmaya çalışacağız.”

Konuşmaların ardından Vali Kamçı ziyaretin anısına Ruanda Büyükelçisi Nkurunziza’ya Kültepe kazılarından çıkarılan şekerliğin replikasını hediye ederken, Ruanda Büyükelçisi Nkurunziza ise Vali Kamçı’ya tablo hediye etti.
Kaynak: İHA