Ruanda Büyükelçisi Başkan ÇELİK'i Ziyaret Etti

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye gelen Ruanda Cumhuriyeti Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti. Konuk Büyükelçi, Kayseri’nin endüstriyel anlamda önemli bir üretim şehri olduğunu belirtti.

Ruanda Büyükelçisi Başkan ÇELİK'i Ziyaret Etti
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ruanda Cumhuriyeti Büyükelçisi Williams Nkurunziza ile bir süre görüştü. Konuk Büyükelçiye Kayseri hakkında bilgi veren Başkan Çelik, Kayseri’nin 6 bin yıllık tarihe sahip bir şehir olduğunu söyledi.

Kayseri’nin bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade eden Başkan Çelik, “Kayseri hep planlı gelişen bir şehir olarak hafızalarda yer almıştır. Hem ekonomik açıdan,hem de eğitim, sağlık ve turizm açısından bölgenin cazibe merkezi, bizde böyle bir şehrin belediye başkanı olmaktan dolayı mutluyuz.” şeklinde konuştu.

Ruanda Cumhuriyeti Büyükelçisi Williams Nkurunziza da Kayseri’ye gelmekten dolayı mutlu olduğunu ve karşılıklı ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti.

Kayseri’ye bir arkadaşına gelmiş gibi hissettiğini söyleyen Nkurunziza, “Kayseri endüstriyel anlamda önemli şehir ve birçok ürün üretiyorsunuz bizde ithalat yapıyoruz. Bu ithalatı ciddi anlamda geliştirmek istiyoruz. Ruanda ve Kayseri arasında birçok sektörde işbirliğimizin artacağını umut ediyorum. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanları şehirlerin öncüleridir.Sizlerin de bu işbirliğine yardımcı olacağınıza inanıyorum.” dedi.

Ziyaretin ardından Başkan Çelik ve Büyükelçi Williams Nkurunziza karşılıklı birbirlerine hediyeleşti.
Kaynak: İHA