Osmanlı Hanedanı Üyesi Bülent Osman Son Yolculuğuna Uğurlandı

Paris’te tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Osmanlı Hanedanı üyesi Bülent Osman, Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Osmanlı Hanedanı Üyesi Bülent Osman Son Yolculuğuna Uğurlandı
Paris’te tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 87 yaşındaki Bülent Osman için cenaze töreni düzenlendi.

Bülent Osman’ın Türk bayrağına sarılı naaşı vasiyet ettiği üzere Türkiye’de defnedilmek için yakınlarının gözyaşları eşliğinde Fatih Camii’ne getirildi.

Cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, haneden üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bülent Osman’ın eşi Jeannie Osman, oğlu Cengiz Osman ile haneden üyelerinden Sultan Nilhan Osmanoğlu, Orhan Osmanoğlu ve Şehzade Kayıhan Osmanoğlu taziyeleri caminin avlusuna Fatih Belediyesi tarafından kurulan çadırda kabul etti. Cenazeye katılan Bakan Avcı da Bülent Osman’ın eşine, oğluna ve yakınlarına taziyede bulundu.

"Babam şimdi akrabaları ve yakınlarıyla aynı yerde yatacak"

Cenazede basın mensuplarına açıklamada bulunan Bülent Osman’ın oğlu Cengiz Osman, "Duygularımı Türkçe ifade edemediğim için üzgünüm. Babamın en büyük dileği vefatında buraya defnedilmekti. Babamı kaybettiğim için üzgünüm. Babam şimdi akrabaları ve yakınlarıyla aynı yerde yatacak" diye konuştu.

Cenazede Bülent Osman’ın eşi, taziyeleri kabul ederken gözyaşı döktü.

87 yaşında hayata gözlerini yuman hanedan üyesi Bülent Osman ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardında Fatih Camii’ndeki dedesi Gaziosmanpaşa’nın yanına defnedildi. Merhum Bülent Osman’ın Türk bayrağına sarılı tabutu haneden geleneklerine göre omuzda değil bel hizasında taşında. Bel hizasında taşınmasının nedeni ise Fatih Camii’nde haneden büyüğü Fatih Sultan Mehmet Hanın türbesine saygı olarak açıklandı.
Kaynak: İHA