'Obezite Ve Diyabet Cerrahisi' Konferansı

Medicana Samsun Hastanesi ile Merzifon Belediyesi işbirliğinde 'Obezite ve Diyabet Cerrahisi' konulu konferans düzenlendi.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, belediyenin konferans salonunda düzenlenen toplantının açılışında, ihmalin ne kadar büyük sağlık sorunlarına yol açabileceğini gördüklerini, bu nedenle bu konferansı düzenlediklerini söyledi.

Medicana Samsun Hastanesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Remzi Karşı da toplum sağlığının ve koruyucu hekimliğin öneminin farkında olduklarını dile getirerek, bu doğrultuda gerek Samsun'da, gerekse çevre il ve ilçelerde toplum sağlığını yakından ilgilendiren konularda seminer ve konferanslar düzenlemeye devam edeceklerini kaydetti.

Hastanede görevli Uzman Dr. Salim Gümüş de diyabetin son yıllarda çocukluk yaşlarına kadar inen ciddi bir hastalık olduğunu anımsatarak, uygun hastalarda diyabetin cerrahi ile tedavi edilebildiğini belirtti.

Beslenme ve diyet uzmanı Huban Gönülol ise sağlıklı ve dengeli beslenme düzeni ile obezitenin kontrol altına alınabileceğine işaret ederek, diyabetle mücadelede dengeli beslenmenin önemine değindi.

Kaynak: AA