Nikah Salonlarında 'Sevgililer Günü' Mesaisi

Bursa'da, nikahlarını 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kıydırmak isteyen çiftler, nikah dairelerine akın etti Osmangazi Belediye Başkanı Dündar: 'Normalde 910 nikah olurken bugün 4750'ye kadar çıkıyor. Yani talepler 5 katı arttı' 'Özel tarihler için önceden müracaat edenler oluyor. Örneğin 07.07.2017 tarihinde nikah kıydırmak isteyen çifter bize müracaat etmeye başladı'

Bursa'da, evlendikleri günü daha da anlamlı kılmak için 14 Şubat'ı seçen çiftler, nikah dairelerinde sevdikleri huzurunda 'Evet' dedi.

Sevgililer Günü'nde evlenmek için Merinos Nikah Dairesi'ne gelen çok sayıda çift, sıra bekledi.

Çiftlerin nikahını kıyan Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nikahlarını 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kıydırmak isteyen pek çok çiftin başvurduğunu söyledi.

Gün boyunca 47 çiftin nikahının kıyılacağını belirten Dündar, 'Bizler de erkenden mesaiye ve nikah kıymaya başladık. Sabahın erken saatinden itibaren 15 dakikada bir nikah kıyıyoruz. Akşam nikahlar bitene kadar da arkadaşlarımız çalışacaklar.' dedi.

- 'Özel günlerde çiftlerin nikah talebi artıyor'

Dündar, özel günlerde nikah törenlerinde yoğunluk yaşandığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

'Normalde 9-10 nikah olurken bugün 47-50'ye kadar çıkıyor. Yani talepler 5 katı arttı.Özel tarihler için önceden müracaat edenler oluyor. Örneğin 07.07.2017 tarihinde nikah kıydırmak isteyen çifter bize müracaat etmeye başladı. 1 Mayıs, 23 Nisan gibi resmi tatillerde de çalışan kesim yoğun talepte bulunuyor. Bizler de vatandaşın bu taleplerine cevap vermeye çalışıyoruz.'

Sevgililer Günü nedeniyle çiftlerin nikahını kıydıklarını ifade eden Dündar, 'Çiftlerimize mutluluklar diliyoruz. Bu sevgi sadece Sevgililer Günü'nde kalmasın diyoruz. Çiftler için tüm yıl aslında Sevgililer Günü. Mutluluk asıl hedefleri ve bunun için de karşılıklı sevgi ve saygıyı yakalamaları gerekiyor.' diye konuştu.

- 'Kolay hatırlanır diye bu günü seçtik'

Nikahı kıyılan çiftlerden Nermin ve Erhan Yüksel, özel ve hatırlanması kolay olan bir günde nikahlarını kıydırmak istedikleri için bu tarihi seçtiklerini belirterek, 'Bu özel günü nikahla taçlandırmak istedik. Çok heyecanlıyız, inşallah bir ömür mutlu oluruz.' sözlerine yer verdi.

Büşra ve Şahin Aydın çifti de özellikle bu tarihi seçtiklerini, böylece iki özel günü aynı anda kutlamayı planladıklarını ifade etti.

Bu arada, merkez Nilüfer ilçe Belediyesine 27, Yıldırım ilçe Belediyesine de 35 çiftin bugün nikah kıydırmak için başvurduğu öğrenildi.
Kaynak: AA