Nikah Dairelerinde Sevgililer Günü Yoğunluğu

Alanya'da diğer günler 5'i geçmeyen nikah kıyanların sayısı, Sevgililer Günü'nde 22'yi buldu.

Alanya ilçesinde hafta içi günde 3-5 nikah kıyılırken Sevgililer Günü'nde sayı 22'ye kadar çıktı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, evlenmek isteyen çok sayıda çift, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde nikah kıydırmak için Alanya Belediyesi Nikah Dairesi'ne başvurdu. Hafta içinde günde ortalama 3-5 nikah kıyılırken, Alanya'da, bugün evlenen çift sayısı 22'ye çıktı.

Alanya Nikah Dairesi'nde hayatını Ahmet Tokal ile birleştiren Seçil Dinç, bugünün hiç unutulmamasını istediğini belirterek, 'Erkekler çabuk unutuyor. Bu önemli günü, unutulmasını zor olduğu için seçtim.' dedi.

Antalya'nın Kemer ilçesinde yaşayan Şenol Küçük (32) ve Sema Hurmalı (27) çifti de Kemer Belediyesi Kültür Salonunda Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün kıydığı nikahla evlendi.

Küçük, en mutlu anlarını özel günde ölümsüzleştirdiklerini söyledi.

Başkan Gül, geline evlilik cüzdanı, damada ise kahve fincanı takımı hediye etti.

Öte yandan, Manavgat Belediyesi tarafından ilçede, 14 Şubat Sevgililer Günü etkinliği düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı.

Başkan Sözen, gün boyunca tarihi köprü üzerinden geçen vatandaşlara karanfil hediye etti. Belediyenin hazırladığı 14 Şubat Sevgililer Günü standı önünde vatandaşlar fotoğraf çektirdi.

Manavgat halkının 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutlayan Başkan Sözen, 'Her şey bir insanı sevmekle başlar. Sevgi her yaptığımız işin temelinde olmalıdır. İçimizdeki Manavgat sevdası ise hiçbir zaman bitmeyecek, her zaman artacak bir sevgidir. Tüm Manavgat halkımın Sevgililer Gününü kutlarım.' dedi.
Kaynak: AA