Muş'ta Servis Şoförlerine Bilgilendirme Toplantısı

Muş'ta taşımalı eğitim gören öğrencileri taşıyan servis şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, köylerinden okullara taşınan öğrencilerin güvenlikleri ve alınması gereken önlemlerle ilgili bilgiler verildi.

Vali Yardımcısı Ali Sakar, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilerin güvenliğinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, 'Sizler de babasınız, üzerlerine titrediğiniz çocuklarınız gibi taşıdığınız öğrencilerimizin üzerine de titreyip onları gözünüzü korur gibi korumanızı istiyoruz. Buradaki toplantımızın amacı toplu servis araçlarıyla taşımalı eğitim servis araçlarının karıştığı kazaları azamiye indirmektir.' diye konuştu.

Emniyet Müdür Yardımcısı Salih Dilekli ise 2016'da ülke genelinde meydana gelen 413 bin 169 trafik kazasında yaklaşık 5 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 307 bin 629 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Toplantıya, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Çelik, Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Demirtürkoğlu, Muş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Kılıç, okul müdürleri ve servis şoförleri katıldı.

Kaynak: AA