Mersin'de Kaçak Ve Sahte İçki Operasyonu

Yoğun koku gelmesi üzerine vatandaşların ihbar ettiği bir minibüste bin 955 şişe bandrolsüz içki ele geçirildi Çalışmayı genişleten ekipler bir depoda da sahte olduğu değerlendirilen bin 369 litre içki buldu.

İçel'de düzenlenen operasyonda, bir minibüste bin 955 şişe ve bir depoda bin 369 litre içki ele geçirildi.

İçel Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İçel İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen yıl ve bu yıl içerisinde Çamlıyayla, Yenişehir, Erdemli ve Silifke ilçelerinde sahte içki üretim ve satışlarından dolayı meydana gelen ölüm olaylarının tekrar yaşanmasının önlenmesi için istihbarat çalışmalarına ağırlık verdi.

Merkez Toroslar ilçesi Çandır Mahallesi'nde seyir halinde olan bir minibüsten gelen yoğun anason kokusu üzerine, araç, vatandaşlar tarafından durdurularak İçel İl Jandarma Komutanlığına ihbarda bulunuldu.

İhbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Toroslar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri minibüste yaptığı aramalarda bandrolsüz bin 955 şişe içki ele geçirdi.

Çalışmayı genişleten jandarma ekipleri bir depoda yaptıkları aramada da sahte olduğu değerlendirilen bin 369 litre içki buldu.

İçkilere imha edilmek üzere el konulurken, olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: AA