KOSGEB Kredileri

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) sıfır faizli 50 bin liralık kredi başvurularının 20 Şubat'a kadar uzatıldığı bildirildi.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB ) Başkanı Metin Kara, yaptığı yazılı açıklamada başvuruların internet üzerinden yapıldığını belirtti.

Her il için ayrılmış bir kota olduğunu belirten Kara, küçük işletmelere öncelik tanındığını ve bu fırsattan TESOB üyelerinin yararlanmasını istediğini aktardı.

Kara, 10 Şubat'ta başlayan başvuruların 20 Şubat'a kadar süreceğini hatırlatarak, 50 bin liralık üst limitli kredi vadesinin ilk 12 ayının ödemesiz, kalanının üçer aylık eşit taksitler halinde toplam 36 ay vadeli olduğunu belirtti.

Kara, krediden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarların, öncelikle https://sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr adresinden, vergi numarası ve işe başlama tarihi ile giriş yaparak başvuru için gerekli bilgileri doldurması gerektiğini belirten Kara, başvuru sürecindeki bildirimlerin etkin olarak yapılabilmesi için işletme yetkilisine ait SMS veya e-posta bilgilerinin belirtilmesinin büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Geçen yıl KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi desteğine başvuruda bulunmuş ve kredi kullanmış olanların yeni başvuru yapamayacağını belirten Kara, '2016 sıfır faizli işletme kredisi desteğine başvuru yapıp kredi çıkmayanların ise başvuruları geçerli sayılacağından yeni başvuru yapmalarına gerek kalmayacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA