Kırşehir'de Hayvancılık Hibe Desteği Başvuruları

Kırşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, büyük ve küçükbaş hayvan işletmeleri için yüzde 50 hibe destekli yeni ahır ve ağıl inşaatı müracaatlarının başladığını bildirdi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yüzde 50 hibe destekli yeni ahır ve ağıl inşaatı başvurularının 31 Mart tarihinde sona ereceği ifade edildi.

Destek için istenen şartları yerine getiren gerçek ve tüzel kişiliklerin başvuru yapabileceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Başvuru tarihinden en az bir yıl önce Bakanlık Türkvet veri tabanına veya Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve başvuru tarihinde ise en az 10 en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli aktif işletmesi olan gerçek ve tüzel kişilikler destekleme konularına başvurabilirler. Büyükbaş işletmelerde ahır, gübre sıyırıcı, gübre çukuru, yem deposu, silaj çukuru, süt sağım odası ve soğutma sistem odası inşaatları veya bunlardan herhangi biri, küçükbaş işletmelerde ise ağıl, yem deposu ve yıkama ünitesi inşaatları veya bunlardan herhangi biri hibe desteği kapsamındadır. Ahırlar serbest duraklı veya bağlı, açık veya yarı açık sistem olacaktır. Ağıllarda ise ağıl tipi seçiminde İl Müdürlükleri yetkilidir. Destek ile ilgili bilgi https://www.tarim.gov.tr internet adresi ile İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden alınabilir.'

Kaynak: AA