Kadın Girişimcilere Destek

Yıldırım Belediyesi, KOSGEB ile imzaladığı protokolle kadınlara yeni iş imkanları sağlayacak.

Kadın Girişimcilere Destek
Yıldırım Belediyesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) ile işbirliği protokolü imzaladı. Uzmanlar tarafından girişimcilere iş kurma ve yürütme konularında eğitim verilecek. Ücretsiz eğitimler sonunda girişimci adaylarına KOSGEB tarafından uygulamalı girişimcilik eğitim belgesi verilecek.

Kadınların üretime dahil olmasının ülke ekonomisine katkı sağlayacağını söyleyen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Öncelikli hizmet gruplarımız arasında yer alan kadınların hayatını sosyal hayatlarını kolaylaştıracak önemli projeleri hayata geçirdik. İmzaladığımız protokol kapsamında düzenlenen eğitimler girişimci kadınlarımıza başarının yolunu gösterecek. Bununla da kalmayarak bu eğitimleri tamamlayan kursiyerlerimize kendi işlerini kurmak için devletimiz tarafından hibe ve kredi desteği sağlanacak” dedi.

Girişimcilik kültürünü geliştirmek ve sağlıklı işletmelerin ekonomiye dahil edilmesi için kurumlarla iş birliği yaptıklarını aktaran KOSGEB Bursa Müdürü Erkan Güngör, “Yıldırım Belediyesi ile yürüteceğimiz eğitim faaliyetlerinin ilk kısmında kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladık. 27 Şubat’ta başlayacak ve 32 saat sürecek eğitimlere 30 kadın katılacak. Kursumuzu başarıyla tamamlayarak KOSGEB’e başvuracak mezunlarımıza 50 bin liraya kadar hibe destek verilecek. Erkeklerde yüzde 60 olan hibe oranı kadınlarda yüzde 80’e kadar çıkabiliyor. Proje ortağımız Yıldırım Belediyesi ve Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA