İstanbul 'Dünya Turizm Forumu'na Ev Sahipliği Yapacak

Dünya Turizm Forumu Küresel Buluşma, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde 16-18 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Dünya Turizm Forumu Küresel Buluşma, 16-18 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün de paydaşı olduğu forum, 20’ye yakın ülkenin turizm bakanı, siyasi otoriteler, dünya turizmine yön veren şirketlerin yöneticileri, sektör yatırımcıları, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve önemli turizm yazarlarının da aralarında bulunduğu 3 binden fazla katılımcıyı buluşturacak.

Dünya turizm vizyonunu ülke profesyonelleri ile paylaşmak, Türkiye’nin turizm potansiyelini arttırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak, Türk turizminde kaydedilen ivmenin uluslararası boyutta tanıtılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen zirve, "dünya turizminin Davos"u olarak adlandırılıyor. Etkinliğe katılacak konuşmacılar arasında Facebook sözcüsü ve Zuckerberg Medya’nın kurucusu Randi Zuckerberg, eski İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, eski İngiltere İçişleri Bakanı Jack Straw, Yandex CEO’su Arkadiy Voloj, İsveç’in en büyük turizm tanıtım ofisi Visit Stockholm’un CEO’su Thomas Andersson ve sosyal medyada yayınladığı illüzyon videolarıyla tüm dünyada üne kavuşan Zach King de yer alıyor.

Forumda 3 gün boyunca turizm endüstrisinde girişimcilik, tatilde alışveriş, sağlık turizminin geleceği, dünyaca ünlü isimlerin gezi hikayeleri, düğün turizmi, keşfedilmemiş rotalar, uluslararası spor organizasyonları, turizmde sosyal medyanın yükselişi, gastronomi turizmi ve gezi fotoğrafçılığı gibi en son eğilimleri yakalayan onlarca konu başlığında alanın en etkin isimlerinin yapacağı konuşmalar katılımcıların yol haritalarına yenilikler katacak.

Yeni nesil bir bakış açısı: “Turizm CEO Kulübü”

Foruma katılan şirketlerin üst düzey yöneticileri "Turizm CEO Kulübü" kapsamında birbirleriyle tanışıp fikir alışverişi yapma fırsatı da bulacak. Yeni işbirlikleri ve yatırımların sağlanması açısından son derece önemli bir etkinlik olan Turizm CEO Kulübü, zirveye yeni nesil bir bakış açısı katacak.

Dünya Turizm Ödülleri

Forum kapsamında 35 kategoride sektörün en iyileri Dünya Turizm Ödülleri’nin sahibi olacak. Turizmle ilgili yeni yaklaşımlar açısından tüm dünyanın dikkatle takip edeceği forum, Türkiye’ye 75 milyon dolarlık bir ekonomik ivme kazandıracak.
Kaynak: İHA