HDP Grup Toplantısı

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP’li tutuklu milletvekilleri için Anayasa Mahkemesine seslenerek, "Mesleki demokratik şahsi onurumuz bütün bunların üzerindedir. Bir an önce kendinizle çelişmeden bu hukuksuzluğa son vermeniz gerektiğini tüm halklar adına duyuruyoruz” dedi.

HDP Grup Toplantısı
TBMM İdare Amiri ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, partisinin grup toplantısında konuştu.

Önder, ’hayır’ kampanyasının HDP veya diğer ayrılıkçılarla yan yana gelmeme anlayışından başladığını savunarak, "Bu özünde Kürdü insandan saymamanın bir dışa vurumudur. Bilinçaltında insandan saymadığı için seçmenden de saymıyor. Bu mercimek kadar akıl olmayan ve kendini demokrat sayan bir takım zevat da, ’sen ortada gözükme ki biz bunu hayır çıkartalım’ aymazlığındalar" ifadelerini kullandı.

Önder şunları kaydetti:

“Başkanlık sistemini nasıl anlattı? Uzay mekiğini kullanma kılavuzu ondan çok daha anlaşılır bir şey. Bir şey tutturmuşlar HDP ‘hayır’ diyor, o halde ‘evet’ demeliyiz. IŞİD de Allah’a inanıyor diye inanmaktan vaz mı geçeceksiniz.”

Tutuklu HDP’li milletvekillerine ilişkin olarak ise Önder, “Ülke referanduma gidiyor, bir partinin vekillerinin beşte biri içeride, eş başkanları içeride. Buna da demokrasi diyecekler. Buradan Anayasa Mahkemesine sesleniyoruz. Mesleki demokratik şahsi onurumuz bütün bunların üzerindedir. Bir an önce kendinizle çelişmeden bu hukuksuzluğa son vermeniz gerektiğini tüm halklar adına duyuruyoruz” dedi.

Kaynak: İHA