'Fadime Usta' 17 Yıldır Eşiyle Mobilya Üretiyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde eşi ile aynı dükkanda mobilya ustalığı yapan 2 çocuk annesi 48 yaşındaki Hatice Armağan, 17 yıldır eşinin yanında, onun birlikte, omuz omuza çalışarak mobilya üretiyor Hatice Armağan: '14 Şubat'ın tek bir günde kalmaması gerek. Şiddetsiz, güzel bir dünya için her zaman sevgi ve saygı olsun. Sevgi olduktan sonra bütün çiçekler açar'

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde eşi ile birlikte mobilya işi yapan 2 çocuk annesi 48 yaşındaki Hatice Armağan, 17 yıldır eşinin yanında birlikte omuz omuza çalışmaktan mutluluk duyuyor.

Sandıklı'daki Yeni Sanayi Sitesi'nde 27 yıl önce açtığı bir mobilya atölyesini işleten Osman Armağan (54), 17 yıl önce birlikte çalıştığı ortağının rahatsızlaşması sonucu, yalnız kaldı.

Osman Armağan zamanla siparişleri yetiştirmekte güçlük çekince, eşi Hatice Armağan'dan yardım istedi. Bir süre geceleri çalışan Hatice Armağan, zamanla marangozluk aletlerini kullanmayı öğrenince eşini hiç yalnız bırakmadı.

Kadınların iş hayatına atılması önerisinde bulunan Hatice Armağan, eşini çok sevdiğini ve ortağı ayrıldıktan sonra sıkıntıya düştüğünü gördüğü için bu mesleğe girmeye karar verdiğini belirtti.

- 'Sevgi olduktan sonra bütün çiçekler açar'

Armağan, 17 yıldır bu mesleği severek yaptığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Bu yola 17 yıl önce beraber çıktık, berberce de çalışıyoruz. Allah'a şükür işlerimiz de yolunda. Eşimle beraber yatak odası, vestiyer, mutfak dolapları ve maket çeşitleri yapıyoruz. İki çocuğumuz var. İkisini de okutuyoruz. Hayat böyle geçiyor. 14 Şubat'ın tek bir günde kalmaması gerek. Şiddetsiz, güzel bir dünya için her zaman sevgi ve saygı olsun. Sevgi olduktan sonra bütün çiçekler açar. Biz bayanların anne olarak yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Önemli olan başarmayı hissetmek. Sonrası zaten arkasından kendiliğinden geliyor. Herkesin sevgililer gününü kutluyor, mutlu hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.'

- 'Hem iş arkadaşım, hem can yoldaşım'

En büyük yardımcısının eşi olduğunu belirten Osman Armağan ise 17 yıl önce elaman bulamadığından dolayı eşini yardımcı olması için çağırdığını söyledi.

'O da sağ olsun kırmadı banma yardımcı oldu' diyen Armağan, 'Daha sonra baktık ki biz bu işi beraber başarıyoruz. Bu şekilde devam ettik. Kısa sürede marangozluk aletlerini kullanmayı öğrendi. Eşim hem iş arkadaşım, hem can yoldaşım. Kısacası her şeyim.' dedi.
Kaynak: AA