Evi Yanan Aileye Kızılay'dan Yardım Eli

Edirne Çavuşbey Mahallesi'nde çıkan yangın sonrası evleri kullanılamaz hale gelen Düzbasan ailesine, Kızılay Edirne Şubesi yardım eli uzattı.

Remziye Düzbasan’a (65) ait evde geçtiğimiz günlerde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmış ve hasara yol açmıştı.

Çıkan yangın sonrası büyük hasar gören evi ziyaret eden Kızılay Edirne Şubesi Başkanı Kadir Çakay, Düzbasan ailesiyle görüşüp evde incelemelerde bulundu.

Çakay, tüm eşyaları yanan ve evi zarar gören aileye gereken yardımı yapacaklarını söyledi.

Kızılay olarak zor durumda olan herkesin yardımına koştuklarını belirten Çakay, 'Ailemizin durumu çok kötü ama hemen yardımlarda bulunup mağduriyetlerini ortadan kaldıracağız. İlk etapta gıda ve giyecek yardımı yapıp kendilerine geçici bir sıcak yuva sağlanacak. Kızılay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile kentteki hayırsever iş adamlarımızın destekleriyle de evi yenileyeceğiz. En fazla bir ay içerisinde yapılacak tadilatla evi eskisinden daha iyi hale getireceğiz inşallah.' diye konuştu.

Yangında evi zarar gören Remziye Düzbasan da çok üzgün olduğunu belirtti.

Kızılay'a teşekkür eden Düzbasan, 'Evde kızım ve oğlumla yaşıyorduk. Yangında büyük şok yaşadık. Evimizin tekrar eski hale gelmesini istiyoruz. Yardım eden herkesten Allah razı olsun.' dedi.

Kaynak: AA