Eskişehir'de ''Mesleki Eğitim Ve İstihdam Seferberliği' Protokolü

Eskişehir Ticaret Odası (ETO), Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve İŞKUR Eskişehir İl Müdürlüğü tarafından ''Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği'' kapsamında protokol imzalandı.

ETO'dan yapılan açıklamaya göre, Yunus Emre Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplatıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, işsizliğin ülkenin en büyük meselelerinden biri olduğunu bildirdi.

Oda olarak düzenledikleri eğitimler sayesinde binlerce çalışana sertifika temin ettiklerini dile getiren Güler, imzalanan protokolle daha çok çalışana ulaşacaklarını kaydetti.

İŞKUR İl Müdürü Hasan Yoldaş ise, 48 meslek grubunda faaliyet gösterenler için mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu olduğunu anlatarak, 'Daha önce belge almak isteyenler eğitim almadan sınava giriyordu. Protokol sayesinde sınava girecekler önce eğitim alabilecekler ve sonrasında sınava tabi tutulacaklar. Böylece başarı oranı artacaktır.' ifadelerini kullandı.

ESO Başkanı Savaş Özaydemir de, tehlikeli mesleklerde çalışanlarının sertifika almasının önemine değinerek, hem iş güvenliği hem de işin niteliği dolayısıyla eğitimlerin binlerce çalışanı çok yakından ilgilendirdiğini, istihdamı geliştirmek için atılan adımlardan memnun olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA