Dikili Kaymakamı Sezgin'in Vefatı

Sezgin'in cenazesi, Dikili Hükümet Konağı'ndaki törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Çanakkale'ye gönderildi.

Akciğer kanseri nedeniyle vefat eden Dikili Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin'in cenazesi, Dikili Hükümet Konağı önündeki törenin ardından memleketi Çanakkale'ye gönderildi.

Sezgin'in naaşı, İzmir Valiliği önündeki tören sonrası helallik alınmak üzere Dikili Hükümet Konağı'na getirildi.

Çok sayıda vatandaşın karşıladığı törene Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ve ilçe protokolü de katıldı.

Helallik alınmasının ardından kaymakamın cenazesi, çok sevdiği sanatçı merhum Neşet Ertaş'ın türküleri eşliğinde memleketi Çanakkale'ye uğurlandı.

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sezgin'in ülkesini ve insanları çok sevdiğini belirterek, 'Hizmet aşkını, beyefendiliğini, karakterini örnek aldığımız, çok temiz, çalışkan bir insandı. Dikili aşığıydı, sevgi dolu bir insandı. Güzel hayalleri vardı. Çok erken kaybettik, nur içinde yatsın.' diye konuştu.

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören ve gece saatlerinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybeden Mustafa Nazmi Sezgin için İzmir Valiliği önünde de tören düzenlenmişti.

Sezgin'in cenazesinin bugün Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Korubaşı köyünde toprağa verileceği belirtildi.
Kaynak: AA