Çorum'da Çocuklara 'Çölyak' Taraması

Çorum'da yürütülen 'Okul Çağı Çocuklarında Çölyak Hastalığı Sıklığının Araştırılması' Projesi'nin ikinci etabının ilçelerde devam ettiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, yaptığı yazılı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hitit Üniversitesi Tıp ve Mühendislik Fakülteleri arasında yapılan protokol kapsamında uygulanan proje ile ilçelerde bulunan 142 okulda toplam 840 öğrenciye çölyak taraması yapılacağını belirtti.

Sağlık konusunda yapılan çalışmaların önemine vurgu yapan Büyük, 'Bizlerin görevi çocuklarımızın sağlıklı bir hayat sürebilmeleri için gereken tüm tedbirleri tam ve zamanında almaktır. Bu çerçevede bugüne kadar konunun ilgili taraflarıyla çalışmalarımızı her zaman öncelikli olarak değerlendirdik. Gerek üniversitemiz gerekse Tıp Fakültemiz devamlı destekçimiz oldu.' ifadelerini kullandı.

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pediatri Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Atakan Comba da projenin birinci etabında il merkezindeki 74 okulda, 755 öğrencinin taramasının yapıldığını kaydetti.

Tarama sonucuna 2 öğrencinin pozitif 15 öğrencinin ise şüpheli çıktığını dile getiren Comba, öğrencilerin kesin tanımlama ve tedavi süreçlerinin Tıp Fakültesi tarafından takip edildiğini, ilçelerde yapılan tarama sonucunda da pozitif çıkan öğrencilerin kesin tanımlama ve tedavi sürecinin Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA