Cihannüma Siirt İl Yönetimi Değişti

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneğince Siirt İl Temsilciliğine Mubarek Ertaş getirildi.

Cihannüma Siirt İl Temsilciğini yürüten Fatih Sevgili, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmesi ardından il temsilciliğine getirilen Ertaş, Memur-Sen il binasında düzenlenen törenle görevi devraldı.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Fatih Sevgili önderliğinde Cihannüma'nın son 2 yılda çok güzel hizmetlere vesile olan bir yapıya kavuştuğunu ifade etti.

Aynı amaca yönelen farklı metod arz ve araçları kullanan derneklerin güzel bir paydada buluştuğunu ve doğruluk, güzellik adına ne varsa bunları yapmaya çalıştıklarını dile getiren Tutulmaz, şunları söyledi:

'Yıllarca sivil toplum kuruluşlarını aktif olmadığı için eleştirirdik. Aktif olmadıkları için de demokrasi ve hukuk alanındaki gelişmeler kadük kalıyor, istediğimiz şekilde oluşmuyor diyorduk ve bunu da yaşayarak geçmişte gördük. Son zamanlarda aynı amaca hizmet eden sivil toplum kuruluşları kıpırdamaya başladı. Bu kıpırdamanın bir sebebi de Cihannüma tarzı bir yapılanmadır. Belki tek bir dernek, vakıf kendi alanında bir şeyler yapmaya çalışıyordu ancak kendi sokağında kalıyordu. Bu sokakların tek bir caddede birleşmesi lazım ki daha güçlü hareket edilsin bunu da en iyi şekilde 15 Temmuzda bu ülke yaşadı. Cihannüma başta olmak üzere bütün STK'lar hemen üyelerine haber verdiler, iyi organize oldular, Türkiye'nin her bir meydanında insanlar kısa bir sürede toplandı. İlimizde de bunu çok yakinen yaşadık. Demokrasimizin olgunlaşması açısından bu tür birlikteliklere ortak çıkarlarımız açısından önemli ihtiyaç var. Bunu da Cihannüma ve adı farklı yapılar yapıyor.'

Tutulmaz, Fatih Sevgili'ye Mubaret Ertaş'a yeni görevlerinde başarılar diledi.

Mübarek Ertaş başkanlığındaki Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği yönetiminde, Mehmet Saraç Batur, Sedat Selin, Hüsamettin Şahin, Şeyhmus Güler, Mahir Özhan, Yusuf Bilgen, Zekeriye Menak, Abdulkadir Ekmen, Aydın Vergili, Mehmet Emin Topçu, Ercan Aslan, İsa Güneş, Murat Coşar, Murat Şeker, Necmettin Çiçek, Zekeriya Butur ve Metin Yardım yer alıyor.

Kaynak: AA