Çerkezköy İlçesine Yayılan Kokunun Sebebi Araştırılıyor

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde 4 Şubat gününden bu yana özellikle Gaziosmanpaşa Mahallesinden yayılan kokunun nedeni araştırılıyor. Okulda inceleme yapan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, "Hiçbir öğrenci zarar görmeyecek. Şuana kadar bana gelen bilgilerde insan sağlığına zarar veren bir şey tespit edilemedi. Raporu bekliyoruz" dedi.

Çerkezköy İlçesine Yayılan Kokunun Sebebi Araştırılıyor
Kokunun yoğun olarak hissedildiği Şehit Dinçer Ersoy İlkokulunda çocukları okuyan veliler Hükümet Konağına gittikten sonra okul bahçesinde gazetecilere açıklama yaptı. Veliler 10 gündür etkili olan koku nedeniyle öğrencilerin olumsuz etkilendiklerini ve çocuklarını okula göndermediklerini iddia etti.

"Hiçbir öğrenci zarar görmeyecek"

Okul içinde incelemelerde bulunan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte okul velilerine açıklama yaptı. Kaymakam Abban, "Herkes elinden geleni yapıyor. Tedirgin olmayın, hiçbir öğrenci zarar görmeyecek. Şuana kadar bana gelen bilgilerde insan sağlığına zarar veren bir şey tespit edilemedi. Raporu bekliyoruz. Raporu bekleyene kadar tatil yapma yetkimiz yok. Elime rapor geçsin ne gerekiyorsa yapacağım. Rapor olmadığından okulu tatil edemiyorum gelmeyen öğrenciler mağdur olmayacak" ifadelerini kullandı.

Abban, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden gelecek raporu beklediklerini kaydederek, okula devamsızlık yapan öğrencilerin sene sonunda herhangi bir sorun ile karşılaşmayacağı söyledi.

Kaymakam Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte kokunun yayıldığı bodrum kata inerek kokunun tahliyesi için çalışma başlatılması talimatında bulundu.
Kaynak: İHA